maanantai 21. heinäkuuta 2014

Kuvan kaunista rallya

Tänään suuntasimme helteestä  välittättä kentälle rally treeneihin. Kävin uittamassa Gatsbyn ennen matkaan lähtöä, mutta pirulainenhan on lähes kuiva parin ravistelun jälkeen... Noh, hauskaa sillä vedessä oli joka tapauksessa ja pääsi ylimääräisistä höyryistään eroon :) Välihuomautuksena mainittakoon, että Eddie oli pienestäkin lenkistään aika uupunut. Se ei arvosta kelejä olleskaan!

Tämän kertainen rally kokoonapano oli tässä! Polkka ja Käpy. (Kuva Minna Hakala)
Kääntyy, kääntyy! (Kuva Minna Hakala)
Itse treenit sujuivat jo kuivuneenkin koiran kanssa kivasti! Olen todella tyytyväinen kuinka Gatsby jaksoi tsempata ja keskittyä vaikka teimme radan neljästi. Paikalla kun oli vain yksi toinen treenaaja eli aika tiheään oli oma vuoro rallatella. Päästiin pitkästä aikaa kokeilemaan seuraamista myös oikealla ja hyvin se oli Gatsbyllä muistissa! Seuraaminen kummalla tahansa puolella oli tänään aika väljää sekä paikoin jätättävää, mutta pysyi hyvin sillä puolella, missä pitikin. Ennen kun tuo on tupannut koittaa liikkeiden jälkeen palautua sille normaalilel vasemmalle puolelle. Itselleni sen sijaan oikealla seuraaminen oli haastavaa, sillä nyt pitikin yhtä äkkiä ajatella! Kauheaa hommaa sellainen! Kämminkin aina välillä liikkeitä, mutta emäntäähän tässä tarviikin enemmän kouluttaa :) Korjasin vinoa edessä istumista ja sain kuulla menettäväni 10 pistettä kisoissa, jos koiraa tekee tälläisen tupla istumisen. Hyvä tietää! Muutenkin eteentulomme on kuulemma tällä hetkellä hieman liiankin tiivistä eli tästäkin voi tulla sanomista. Ensin se oli liian väljää ja nyt liian tiivistä, huoh... Lisäksi saimme hyvää ja häiritsevää häiriötä toisen treenaajan palkatessa koiraansa. Gatsbyn katse harhaili leikkivän kaksikon perään, mutta se korkeintaan hieman keuli, muttei karannut vaikkei hihnaa sillä kertaa kaulassa ollutkaan. Osaa se vain olla aikas pätsky! ♥

Olemme suuntaamassa Vantaan rally kisoihin vajaan kuukauden päästä. Ajattelin meneväni sen jälkeen Lahdessa marraskuussa järjestettäviin kisoihin ja näin (olettaen kaiken menevän putkeen) saavuttavamme kolmannen ALO tuloksen. Tämän pidemmälle en ollut suunnitellut. Ohjaajamme kuitenkin alkoi potkimaan, että kyllähän meidän pitää Lahden kisoissa olla jo AVO luokkaa tekemässä. Nyt mietityttääkin, että pitäisikö tahtia tiukentaa? Toisaalta on ns. turha junnata ALOn liikkeitä, kun osaamme jo useimmat ylempienkin luokkien liikkeistä. Mutta sitten tulee eteen se, että minun pikku Käpyseni on hieman teini enkä tiedä onko järkeä kiirehtiäkään. Ylemmissä luokissa myös arvotselu meinaan tiukkenee ja haahuilu pitäisi saada sitten jo paremmalle tasolle. Noh, ehkä katson jos koitan johonkin kisaan ilmoittautua vielä ennen marraskuutakin.

Meidän ehdottomasti paras lelu tätä nykyään!
(Kuva Minna Hakala)
Gatsby on esitellyt nyt kahden päivän aikana rasittavasti vahtikoiran taitojaan. Päivät ovat kuluneet aktiivisesti eli tylsyyttä tämän takapihalla räksytyksen ei pitäisi olla. Se vähän lähti naapureiden juhlista lauantaina jolloin takapihamme ohi kulki paljon äänekästä ja vierasta porukkaa. Olen puuttunut huutamiseen joka kerta ja hienosti Gatsby sen käskystä malttaa lopettaakin. Eli eiköhän se tästä. Tällä hetkellä vain ärsyttää.

Eilen koirani huvittivat minua luiden syömisellään. Olen laiminlyönyt pururullien antoa Feron masun takia. Nyt kuitenkin sekin sai possunnahkaisen jäystettävän. Iso koira söi omaansa takapihalla ja Eddie ja Gatsby jäivät omien aarteidensa kanssa sisään. Annoin paimenelle kunnon puristerullan ja Eddielle sen puruvoimia paremmin vastaavan pehmeämmän luun. Pojat asettuivat samalle matolle luidensa kanssa ja aivan melkein etutassut vastakkain. Aina välillä ne kateellisesti kuikuilivat toistensa luita ja yhtä äkkiä ne päättivät vaihtaa keskenään herkkunsa! Gatsby veti vaihtarissa ehdottomasti lyhyemmän korren vaikka vaikuttikin erittäin tyytyväideltä itseensä. Se hotkaisi hetkessä Eddie luun jämän ja jäi haikeana seurailemaan papparaisen jäystämistä. Hyvin Eddie jaksoi ihan piruuttain luuta syödä ja ei ollut moksiskaan sen huulia ja tassuja kateellisesti nuolevasta Gatsbystä! Hienosti pentu antoi kuitenkin vanhemman koiran syödä eli ei koittanut varastaa luuta. Vasta kun Eddie lähti pois, pieni kojoottini varovasti nappasi ja hotkaisi luunjämän. Eddie ei ole koskaan komentanut Gatsbyä mistään, joten on hienoa, että Käpy kunnioittaa tolleria silti :)

Tämä on oikein kropattu kuva! (Kuva Minna Hakala)

Maalasin myös seinää ja joku olisi ollut kovin avulias. Gatsby hiipi aina vain takaisin kommennettuani sen pois tieltä. Enää se ei sentään maalia yrittänyt nuolla, mutta kun olin pessyt telat ja jättänyt ne kylppärin lattiakaivon päälle valumaan, joku kävi varastamassa niistä toisen! Ihmettelin, mitä Gatsby oikein pureskelee ja se sai pari valittua sanaa lelunsa sopimattomuudesta! Muutenhan tuo varastelee todella vähän ja ruuatkin saavat olla ihan rauhassa pöydillä ainakin minun ollessa kotona. Mitäänhän ei voi esille jättää, jos poistun, sillä hoffini syö ne alta aikayksikön! Mutta hyvin pienillä vahingoilla ollaan Käpyn suhteen selvitty :)

2 kommenttia:

  1. Priya ei voi syödä toisten kanssa luita koska se vie omansa säilöön ja alkaa kytätä toisen luuta. Meillä nuo koirat kunnioittaa toistensa ruokaa niin eivät vie toisiltaan luita, mutta kun Priya haluais ne kaikki luut. Toisella on aina parempi :D Ihan pölö tyttö..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi toista :D Gatsby ainakin ehkä oppi, ettei toisen pakosti olekaan parempi :D Mutta hoffilainen on juurikin sellanen, että veisi vahtimatta jätettynä toisten luut, makaisi niiden päällä ja söisi omaansa. Ahne possu :) Tolleri ei ole ikinä tajunnut oman puolustamisen päälle vaan antautuu mukisematta uhriksi ja tuijottelee vain haikaillen perään. Fero on kerran jos toisenkin pentuna syönyt Eddienkin sapuskat...

      Poista