lauantai 11. lokakuuta 2014

Virallinen maalimies

Tänään kävin kokeilemassa pelastuskoirien hakukoetta sieltä toiselta puolelta eli maalimies hommista käsin. Hieman ennen yhtätoista alki alueen merkitseminen eli aivan järjettömän ihanassa ryteikössä tarpominen. Sain päivän aikana lukuisia osumia risuista ja kuusenoksista, joista ainakin kolme osui suoraan silmään. Kotona ihastelin naarmuista oikeaa korvaani ja poskessa on pieni haava. Käsistä ei kannata edes mainita. Mutta ihan mielenkiinoista puuhaa se kyllä oli ja meidät vapautettiin merkkailun jälkeen tallaamaan aluetta vapaasti. Otimme Iriksen kanssa ilon irti, sillä minulle oli vihjattu hyvästä suppispaikasta. Suppikset olivat oikein ihnan kokoisia ja Iriksen apukäsin sain parin kakkapussillisen verran herkkuja todella pienessä ajassa :) 

Tankkasimme yhden aikaan suolaisella ja makealla pannarilla ja niinpä puoli kahden aikaan oli hyvä aloittaa itse koe. En päässyt heti maalimieheksi, sillä ensimmäisenä koirakkona oli Minna ja Nova. Minna oli onneksi luvannut, että saan heidän menoaan seurata ja oli kiva nähdä heidän onnistunut suorituksensa! Tai siis mitä siitä kerkesin katsella samalla, kun yritin vältellä naamaani kohdistuvia risuja...

Tässä Novan taidonnäyte luoksepäästävyydessä :D

Sain myös nyt kunnon käsityksen, mitä luoksepäästävyydessä sekä hallintaosiossa vaaditaan. Koiran ei tarvitse pystyä istumaan luoksepäästävyyden aikana, kunhan on ystävällinen. Ehkä pahimmat ryysäys/ilopomput olisi hyvä saada Käpyltä pois, mutta tämä ei olekaan yhtä iso ongelma kuin pelkäsin. Seuraaminen oli rentoa; kunhan koira pysyi luona. Parilta kariutui syystä tai toisesta kisasuoritus paikallaoloon, mutta siinäkin sai päättää koiran asennon itse eikä olla kauhean kaukana. Uskoisin meidän siis suorittavan ihan hyvin jo nämä osiot. Itse haku ja ilmaisu ei ehkä menisi ihan nappiinn vielä (kun koira ei todellakaan saa jättää löytöjään ilmaisematta), mutta eiköhän meilläkin joskus kokeisiin vielä ole asiaa :)

Eddie kävi työkaverillani tosiaan hoidossa ja suhteellisen hyvin oli mennyt. Se oli ollut poikien leikeissä mukana ja ollut mitä kärsivällisin hattumalli :D Se oli kuitenkin oksentanut sekä pissannut aamulla sisään. Viimeisin oli erittäin yllättävää! Sitä oli viety useasti ulos ja aina sillä oli tuntunut olevan kauhea pissahätä. Nyt kotona se kuitenkin on ollut ihan normaalin pidätyskykyinen. 

Myös Gatsby sai päiväksi erikoisohjelmaa, sillä saimme aamulla kutsun Monalta ja Neealta lähteä päiväksi metsään. Itse en maalimiesvelvoitteiltani päässyt, mutta Monalle kelpasi pelkkä Käpykin ja niin se pääsi mukavasti muiden väsytettäväksi :D Täällä on ollut aika rauhallisia poikia, kun Eddie ja Gatsby molemmat toipuvat rasituksistaan :)


Kännykkääni kilahti kuva tälläisestä hienostuneesta herraskoirasta (Kuva Kirsi Laine)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti