torstai 29. joulukuuta 2016

Vuodesta toiseen

Myöhästyneet joulut!
Vuoden 2016 tavoitteet:

1. Pelastuksessa hain kokeisiin tähtäävien ryhmään. Katsotaan, jos sinne pääsemme ja josko saisimme täsmä apua juuri meidän ongelmaan. Peruskoe olisi kiva käydä. Jos ei toteudu tänäkään vuonna (tai ole lähelläkään toteutumassa), niin pitää miettiä muiden ajan kuluttamisen järkevyyttä.

Toteuma: Emme ole lähelläkään peruskoetta. Luovuttaminen on hyvin herkässä juuri nyt. 

2. Rally-tokossa tai TOKOssa ei ole tavoitteita. Voi olla, että kesällä suuntaamme rallyryhmään, mutta voipi olla ettei näin tehdä. TOKOn juttuja treenailemme temppuina omaksi huviksemme.

Toteuma: Omaksi huviksi treenailua, ei muuta. 

3. Agilityssä voisi käydä jonkin asteisissa kisamaisissa häppeningeissä. Tällä kertaa ihan minä itse koirani kanssa!

Toteuma: Näin myös tehtiin! Ensin kolmien episten läpi räpiköityämme uskaltauduin kaksiin omassa hallissa järjestettäviin kisoihin. Saimme jopa yhden LUVAn kasaan eli yli odotusten kerrankin!4. Temppuja on tultu opetettua tänä vuonna pienelle sirkuskoiralle huomattavasti edellistä vuotta enemmän. Sain myös temppukirjan joululahjaksi eli kyllä ainakin pari uutta temppua pitää olla ensi jouluna yleisölle esiteltäväksi! 

Toteuma: Gatsbyn temppuarsenaali on kasvanut kohisten ja se on niin järjettömän söpö leikkiessään kuollutta, etten meinaa kestää! Temput kannattavat aina!

5. Paimennuksessa tuli se raja vastaan, että joko sitä pitäisi päästä tekemään useammin tai siinä ei oikein ole mitään järkeä. Koska useammin ei tällä hetkellä kuulosta kovin mahdoliselta, taitaa laji jäädä meidän listalta lähes kokonaan. 

Toteuma: Kasvattaja hankki lesälambit, joita kävimme kolmesti ihmettelemässä. Omaksi suureksi järkytyksekseni sain paimeneni kokonaan rikki. 

6. Pitää pieni poikkeli pienenä ja terveenä. 

Toteuma: Onneksi piti kutinsa!


Keräsin tänä vuonna muistiin myös koiramaiset menoni, joita Gatsby kerrytti minulle kuluneena vuonna hieman ehkä yllättävät 2645 euroa. Yllätyin siksi, ettei tänä vuonna tehty mitään erityistä kuten kisattu ahkeraan. Loppusummaan on laskettu myös autoon kerääntyneet kilometrit, joita ilman koiraharrastusta ei olisi mittariin tupsahtanut. Vuodessa tuli huristeltua koira takaboksissa sellaiset 6571 kilometriä. Alla eriteltynä hienona piirakkana eli terveys sisältää fyssarit, matolääkkeet ja vakuutuksen. Eläinlääkärissä ei onneksi tarvinut käydä. Ruokaan sisälsin kaikki suuhun menevän eli myös luut. Kisat ja kokeet kohtaan sisälsin kisakirjan. Harrastukset kattavat niin harkka- kuin kurssimaksutkin ja yhden innostuksissani hankkimani kirjan. Tavaroihin ja muihin ymppäsin kaiken lopun omasta treeniliivistä koiranhoitajien lahjomisiin. Vielä meitinnässä samanlaisen kirjanpidon harrastaminen ensi vuonna. Vuoden 2017 tavoitteet:

1. Pelastelu: olla luovuttamatta. Tai sitten tajuta luovuttaa hyvän sään aikana. Ongelmakoiraryhmä on pyörinyt, mutta edistystä ei ole ollut havaittavissa tarpeeksi. Ulkopuolinen koulutus peruuntui ja harmittaa, kun en jo heti syksyllä mennyt yksityistunneilla, kuten olin suunnitellut, koska kuvittelin ryhmämme saavan hankittua kouluttajan melkein heti alkuunsa. Kauaa en enää odota vaan alan heittää rahaa käytösongelman perään oikein huolella, jos se vaikka auttaisi. 

2. Agility: jatketaan harrastamista ja käydään varmaan joissakin kisoissa. Ei haittaisi vaikka saataisiin nolla tai toinenkin vielä kerättyä. Kakkosiin tosin ei ole mikään kiire. Agissa toimimme tiiminä ja toivon hartaasti, etten onnistu pilaamaan tätä millään tavalla!

3. Paimennus: käyn varmaan kokeilemassa, menikö Gatsby lopullisesti rikki vai saisiko sen taas toimimaan.

4. Jäljestys: jatketaan ja koitetaan edetä ilman kauheampia tavoitteita. Jos hausta ei ole asiaa peruskokeeseen, niin ei siitä ole jäljelläkään. 


5. Me: mielestäni suhteemme on huonontunut. Joskus minulla on kiltti ihana koira, joka tottelee kuin unelma, sitten taas minulla on koira, joka ei korvaansa letkauta vaikka seisoisin sen päällä. Aina ei pyytäminen kelpaa ja kovemmasta ojentamisesta otetaan viiveellä nokkiinsa (kuten paimennuksessa nähtiin). En ymmärrä tuota koiraa eikä se varmaan ymmärrä minua senkään vertaa. Koitetaan siis löytää se agilityssä esiintyvä tiimi myös radan ulkopuolelle. 

6. Terveys: peukkuja pidetään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti