perjantai 14. marraskuuta 2014

Pätevyyttä!

Aloitetaan tämä pläjäys vaikka agilityllä! Koska joku on ollut harvinaisen laiska päivittäjä, niin meillä on ehtinyt olla kahdetkin treenit tällä aikaa, Viime perjantaina meni jo ihan sen oloisesti, että menoamme voisi melkein jo agiksi kutsua! Jopa minä onnistuin ja kouluttajamme pääsi kerrankin kehumaan myös minua, sillä ohjasin muutamaan kertaan ihan oikeasti oikein! Naksuja minulle siis! Gatsby pääsi kokeilemaan keppejäkin ohjureiden avulla. Minun pientä rämäpäätäni tosin pienet kapeat muovinpalat eivät hetkauttaneet pätkääkään vaan se veti niistä niin ali kuin ylikin surutta... Parin melkoisen epäonnistuneen yrityksen jälkeen aikamme olikin jo loppu eli kepit jäävät jonkun toisen kerran haasteeksi.

Tänään meillä oli eri kouluttaja omamme ollessa kipeänä. Treenit alkoivat myöhässä ja olinkin jo huolissani, että normaalistikin lyhyt aika jäisi nyt aivan olemattomaksi. Täytyy myöntää, että se noin 15 minuuuttia per koira per treeni tuntuu ikävän lyhkäiseltä. Juuri kun pääsee vähän tekemiseen sisälle, niin jo on aika loppunut. Toki aika varmaan niin sanotusti riittää paremmin kunhan edistymme eikä turhaan säätämiseen mene niin paljoa aikaa. 

Mutta siis takaisin tähän päivään! Meitä oli onneksi paikalla vain kaksi koirakkoa eli pääsimme treenaamaan normaalia pidempään! Tämä tuntui todella hyvältä, sillä nyt pääsimme mielestäni juuri sopivasti tekemään sekä edistymään. Gatsby kuunteli taas upeasti ja se oli niin innokas kuin nopeakin (myös kouluttajamme mielestä eikä vain minun sen perässä epätoivoisesti lyllertämiseni näkökulmasta). Se tajusi uudet ohjauskuviot ihan mielettömän nopeasti ja minäkin onnistuin aina joskus ohjaamaan sitä jopa oikein. Ongelmahan oli yllättäen taas se, että Gatsby oli liian vikkelä, joten minä olin myöhässä ja kiireen takia tumpeloin koko rahan edestä ohjauksissani. Tänään kuitenkin koiruli irtosi todella hyvän oloisesti eteen eikä sitä siis niin haitannut, etten ihan aina perässä/edellä pysynytkään. Sain myös jättää sen kauemmaksi lähdöissä eli se suoritti lähes itsenäisesti esim. kaksi hyppyä ennen putkea. Tämä taas osti minulle paljon aikaa ehtiä oikeisiin paikkoihin ja olin jopa aina välillä oikeassa paikassa oikeaan aikaan. 

Teimme pätkissä 1-3 ja kun se sujui niin 3-5 ja tämän jälkeen 5-3 (eli siis putken 2 kautta). Muuri oli uusi tuttavuus ja Gatsby loikkasikin sen ensimmäisellä kerralla hieman huvittavan korkealta :D Mutta hienosti ja empimättä se suoritti uudenkin esteen ja toki muurikin oli oikeasti matala. Hienosti se pysyi lähdöissä ja odotti lupaa vaikka huidoin kuivaharjoitellen ohjauksiani. Se palkkautui taas oikein hyvin lelulla ja jaksoi upeasti normaalia pidemmänkin treenin!

Suurinpiirtein täilläistä puuhasimme tänään.

Loppu treenit menivätkin vetäjämme sekä vanhan rally-kouluttajamme kehuessa pientä paimenta kilpaa :D Uusi kouluttajamme oli erityisen tyytyväinen Gatsbyn oppimisnopeuteen muun nopeuden ohella. Tulipahan tämänkin kouluttajan suusta kuultua "mäkin haluisin tommosen!" 

Torstain pelastutreenit menivät myös aivan putkeen! Alue mahdollisti hyvät erillään olevan piilot, joten pystyimme ottamaan kolme valmista maalimiestä. Tämän lisäksi piilot olivat sellaisia, ettei ryykääminen olisi kaikkein helpointa. Hienosti Gatsby maalimiehiä kohtelikin paitsi kun erehdyimme sitä asiasta kehumaan... Silloin kehuja sai sellaiset pusupomput että oksat pois! Gatsby teki hienosti työnsä ja työsti varmasti näytöt loppuun saakka. Sillä ei ollut epämääräistä haistelua tms. mitä sillä oli viikko aikaisemmin "näytä" sanan jälkeen vaan se suoritti tehtäväänsä kunnon työkoiran elkein! Lopuksi se pääsi taas kokeilemaan Jedin ja Wictorin kanssa riehumista ja melkoisenm ukavasti pojille menikin. Niille tuli muutama väärinkäsitys leikkiyrityksissä, mutta muuten meni sopuisasti! Plus kiva, että ne alkavat taas olla myös kiinnostuneita leikkimään toistensa kanssa :)

Ferokin pääsi taas etsiskelemään ja hyvin se löysikin! Se myös irtosi aivan uskomattoman rohkeasti hajujen perään ja oli melkoisen villillä tuulella :) Eddie taas villiintyi siinä vaiheessa kun ennen treenejä kävimme lenkillä ja heitin nuoremmat pojat suoraan autoon. Eddie tajusi saavansa olla ihan yksin ja rauhassa kotona ja voi sitä pinene hepuloinnin määrää! Se sai seurakseen pari luuta/herkkua eikä sille varmasti tullut meitä ikävä :D

Maanantain rallyt taas menivät sellaisen hillumisen kera että meinasi oma huumorintajuni loppua! Gatsby harrasti hihnassa säntäilyä ja liimautui aitojen väliin kyyläämään muiden aksaamista... Aina välillä kuitenkin se tsemppasi ja saimme tehtyä aivan mahtavan keskittyneen ja tiiviisti seuratun spiraalin, johon lopetimmekin siltä erää. Sain myös viestiä, että olen kuudennella varasijalla yksiin rally-kisoihin. Tokkopa siis olemme niihin pääsemässä.

10 kommenttia:

 1. Tehän meette jo oikean agilityn oloisia harjoituksia! Wau! Sit kun olette pidemmällä niin aikaa tuntuu olevan vielä vähemmän kun radan on pidempiä ja niiden rekentamiseen/läpikäymiseen menee ikuisuus :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mehä ollaan jo aivan vakavastiotettava agi-koirakko, nääs! :D

   Meillä onneksi tullaan (tai siis olen tähän mennessä ollut lähes ainoa kouluttajan lisäksi joka tulee) 15 minuuttia ennen vuoroa rataa kyhäämään ettei se vie aikaa treeniltä.

   Poista
 2. Hyvä te! Vaadimme videomateriaalia!!! Treenikamut kuvaamaan! :-)

  Ps. 15min/koira on aika paljon! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauheaa! Mä en todellakaan ole valmis näkemään videotodisteita omasta hitaudestani/ohjauspuutteistani! Tai ehkä voidaan videoida ja mä vaan postitan sen muiden kommentoitavaksi, mutten katso itse :P

   ps. Eipäs ole vaan AIVAN liian vähän sanon minä! :D

   Poista
 3. Mihin rallykisoihin olet varasijalla? Mä oon menossa ensi viikonloppuna Riihimäen kisoihin, ootko samoihin jonossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 29.11. Riihimäelle eli ymmärtääkseni ovat eri kisat. Onnea kuitenkin teille kisoihin! :)

   Poista
 4. Joo ehdottomasti kuvamateriaalia kehiin!! Ja tosiaan tehän teette jo ihan ratatreenejä - VAU! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vaan tiedän tekeväni jotain agin tapaista :D Ja katsotaan rohkaistunko videoimaan... Mitään en lupaa!

   Poista
 5. Katariina, nyt saat kunnon ryhmäpainetta eli joooo videoita kiitos! :D
  Toivottavasti saatte koepaikan 29.11. Riksuun, me ollaan nimittäin siellä myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi teitä! :D

   Kiva, että joku edes mahtuu kishoihin!

   Poista