sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Nelisin nelistämässä

Komistus ♥ (Kuva Markku Lönnberg)
Tänään oli kiva päivä myös Eddielle! Se pääsi kokeilemaan pelastuskoirana oloa, mutta pappa ei oikein muistanut, mitä oltiinkaan tekemässä. Ensimmäinen maalimies lähti näkölähdöllä ja hänen peräänsä tollolainen ihan tärisi sekä piippasikin, mutta sillä ei ollut pienintäkään hajua salaa piiloutuneista tyypeistä. Eddie kulki tyytyväisenä minulta tai löydetyltä maalimieheltä namuja kerjäten. Ei osannut tällä kertaa tolleriseni laskea, että kaksi meistä vielä uupui. Toinen maalimies löytyi ihan silkasti vahingossa, mutta kolmas ei sitten millään. Kiersimme porukalla puuta, jonka takana etsittävä oli, mutta Eddie keskittyi vain sen mukana lenkkeileviin ihmisiin (joilta voisi saada nameja?) Lopulta nostin viimeisen maalimiehen ja näkölähdöllä Eddie oli taas ihan liekeissä. Ei kovinkaan yllättävää, että tällä treenimäärällä ja thadilla sillä ei ollut ihan selkeää, mitä sen olisi pitänyt tehdä. Ensi kerralla menemmekin varmaan vain näkölähdöin. Possukkaisella oli kuitenkin hauskaa ja saipahan sekin hieman aktivointia!

Gatsbylle laitettiin kaksi valmiiksi alueen eri päätyihin. Kolmas piiloutui varmuudeksi vasta ensimmäisen löydyttyä, ettei se vain jättäisi ketään innoissaan uutta etsiessään. Sen ryykäämisetkin olivat kuulemma melkoisen helliä pusutuksia, jopa makaavalla etsittävällä, joka oli vielä peittänyt itsensä pressulla! Pelkäsin Gatsbyn pomppivan kivan rahisevan pressun (ja samalla kivasti älähtelevän maalimiehen) päällä, mutta jälleen se oli tyytynyt vain pusuttamaan. Ilmaisut toimi ja sahauskin oli paikoitellen jopa erittäin hienoa ja oma-aloitteista! Sain olla tyytyväinen!

Lopuksi kauhukaksikkoni pääsi vielä belgien kanssa juoksemaan ja se sujui todella mukavasti! Gatsby oli mukana nöyrällä asenteella ja Eddie oli mukana "mulla on kivaa, koska saa lisää ruokaa?"- asenteella. Papparaista nyt ei niin hirveästi muiden touhut kiinnostanut, mutta hyvin sekin sujahti lauman jatkeeksi. Iris yritti ottaa pojista kimppakuvan, mutta Wictor päätti heittäytyä syömään lunta, Eddie luuli saavansa vihdoinkin niitä namppoja ja Jedi innostui yrittämään astua tollokkaista. Jostakin syystä siis luovutimme :D 

Gatsby näyttää sekä pieneltä, että ilkeältä! Kiva kuva siis :D (Kuva Iris Söderholm)

Ilokseni voin raportioda, että Feron masu on ollut taas normaali ja se tuntuu voivan hyvin! Lisäksi koirani olivat maailman parhaita koiria antamalla minun nukkua putkeen kymmenen ihanaa ja erittäin tarvittua tuntia. Rakastin niitä enemmän kuin ikinä, kun aamulla heräsin omaan tahtiini ilman, että kukaan oli vaatinut minulta mitään koko yönä!

Gatsby on tohkeissaan päästessään äipän kanssa samaan kuvaan,
Nessa taas taitaa pitää turhaa poseeraamista jo niin nähtynä juttuna!
(Kuva Markku Lönnberg)

Olen koittanut pähkäillä, että veisinkö Gatsbyn MH-kuvaukseen. Joukko sen sisaruksia suoritti kyseisen testin tänä viikonloppuna Ruotsissa. Olisin mennyt mukaan, mutta en kehdannut ottaa enää lomaa töistä. Olin pitänyt itsestäänselvänä, että jos Ruotsin reisus järjestyy, niin olemme tietenkin mukana ja testiin mentäisiin. Katselin koekalenteria ja seuraava sopiva testi olisi huhtikuun puolessavälissä Akaan seudulla. Tässä vaiheessa Gatsby kuitenkin lähentelee jo sitä kahta vuotta ja luonnetestikin olisi kesällä jo mahdollinen. Olin myös yllättynyt testien hinnoista eli jos molmepiin menisi, niin niihin hupsahtaisi taas euro jos toinenkin... Pitäisi oikeastaan siis ennen MH:n ilmoittautumisen avautumista päättää, vienkä Käpyä joskus ihan luonnetestiinkin. Miellän MH:n koiralle helpommaksi (ei esim suoraa uhkaa ihmiseltä), mutta toisaalta en usko Gatsbyn menevän rikki luonnetestistäkään. Mielestäni molempiin on melko turha viedä pienellä aikavälillä kuitenkaan. Toisaalta en tiedä, onko luonnetestiin kiirettä viedä heti parivuotiaana koiraansa. 

Otan ilolla vastaan mielipiteet ja kokemukset yms. MH:n ja luonnetestien eroista yms yms. Ja mites Milli on meinannut? Mennäänkö yhdessä Akaalle vai mites olet Priyan kanssa päättänyt toimia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti