keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Käpytin ♥

Pikku hiippari (Kuva Jenna Oinonen)
Gatsby on ollut tällä viikolla mitä mainoin harrastuskoira! Meillä meni vaihteeksi rally-treenitkin HYVIN! Se keskittyi lähes moitteetta ja tuijotti niin tehokkaasti silmiini spiraalissa, että meinattiin molemmat olla loppua kohden pökerryksissä :D Odotellessakin se käyttäytyi fiksusti eikä käskyn alla makoillessaan edes noussut tai alkanut rähisemään takaisin, vaikka toinen uros sille uhosikin! Kaiken lisäksi se ohjasi katseensa heti minuun kun pyysin rähisijästä huolimatta. Mikä mahtava otus! ♥ 

Sain myös vaihdettua agitreeniryhmää ja hieman jännittäen lähdin tutustumaan kilpailevien tasoiseen porukkaan (yksikin koira juuri valioitui viime viikonloppuna eli todella meidän tasoista menoa!) Hieman huolestutti, kelpaisimmeko muiden jatkoksi. Vastaanotto oli kuitenkin mitä lämpöisin ja homma pelitti niin kuin pitikin, mitä arvostin todella! 

Ympärillä aksattiin kolmella muulla kentällä, mutta Gatsby keskittyi vain minun kanssani tekemiseen. Teimme paria eri ohjauskuviota ja tutustuimme uuden ohjaajan kanssa toisiimme. Hän oli hieman huolissaan Gatsbyn innosta repiä palkkalelua ja ehdotti etten sitä retuuttaisikaan palkatessa, ettei koirani kuumuisi liikaa. Itse en ole kyllä liikakuumumista havainnut, mutta päätin kokeilla tällä kertaa rauhallisempaa leikittämistä. Gatsby kun itsekin juoksentelee mielellään lelua heitellen eli palkkaa ihan itse itseään. Se oli hyvin kuulolla, mutta sen vire laski hieman loppua kohden. Tämä näkyi lähinnä siinä, että jouduin saattelemaan sitä putkelle eikä se irronnut yhtä itsevarmasti ja vauhdikkaasti kuin yleensä. Loppuleikitin sen kunnolla lelua repien ja pyysin sen sitten maahan rauhoittumaan. Siinä se kökötti seuraavan ryhmän tullessa tutustumaan rataan. Ihmiset kävelivät sen ympärillä ja myös todella läheltä eikä se noussut! Mielestäni Gatsby on aina ollut aksassa hyvin kuuliainen kunnon leikittämisestä huolimatta ja mielestäni sen kyky rauhoittua leikin jälkeen samantien puoltaa päätöstäni siitä, että ensi treeneissä leikimme aivan kuten ennenkin. Se oli myös tänään agiliitäessään ihan hiljaa. Kokeilimme myös ohjausta niin, että minulla oli lelu toisessa kädessä koko ajan näykyvillä ja Gatsby pystyi silti keskittymään ohjaukseeni. Se ei siis ole liian maanisesti lelun perään. Saimme hyvää ja selkeää ohjausta kouluttajalta sekä siunauksen liittyä kyseiseen ryhmään. Olen tästä oikein mielissäni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti