maanantai 23. helmikuuta 2015

Kehuja keräävä koiruli

Gatsby on ollut jälleen aikas kiva koiruli harrastuskentillä! Rallyssa se teki palkatta (toki loppupalkka tuli!) kaksi rataa ja haahuilua oli vähemmän kuin yleensä. Kertaakaan minulla ei ollut leijakoiraa ja annoin sille pari nyppäystä hihnasta, jos se ei pynnöstä huolimatta kiinnittänytkään huomiotaan minuun. Tämä toimi loistavasti, mutta paikoitellen Gatsbyllä oli silmät suurina, kun olisi niiiiiin tehnyt mieli katsella toisten agilityn perään. Tästä seurasikin paikoitellen sisäistä ristiriitaa pursuavaa kitinää, mutta ei onneksi kuitenkaan mitään suoranaista huutoa. En tiedä missä vaiheessa tuohon pitäisi puuttua ettei pahenisi? Vai loppuuko itsestään, kun malttaa paremmin jättää häiriöt omaan arvoonsa? Isoimpia ääniä kommentoin "oho!" ihmettelyllä, johon ne loppuivatkin. Olin todella hyvin mielin treenien jälkeen ja Käpy sai kouluttajaltamme ansaittuja kehuja :) Minulta tietenkin myös! Plus se tarjosi odotellessa ihan itse kiihtyessään maahan menoa! Se nousi aina välillä, mutta palasi itsestään maahan sekä otti kontaktia itsenäisesti. Tästä se sai myös paljon kehuja sekä nameja! 

Olemme myös menossa näyttelyihin ja harjoittelimme parin treenikaverin avulla sitä, ettei tuomarille tarvitse pusuttaa mustaa silmää... Se on ehdottomasti suurin kauhukuvani kyseisistä kisoista! Gatsby antoi katsoa hampaansa, malttoi olla paikoillaan, kun sitä kopeloitiin ja antoi tarkistaa miesmarjansa. Ehkä kehtaan siis sen sinne näytelmiin ilmoittaa!

"Mitä!? Saiksä jonkun namin?" 

Pelastuksessa meillä oli parit hieman haastavammat treenit. Maalimiehet olivat melko isolla alueella eikä heistä oikein hajut kulkeneet. Koska alueella oli muiden koirien hajuja, niin normaalisti hyvällä motivaatiolla töitä tekevä koirani alkoikin haistella niitä tai nyhjäämään jalkojeni juuressa. Hajut vain eivät liikkuneet ja paikoitellen omistajakin oli haaroväliään myöten hangessa. Gatsby ottikin ilon irti ja kulki tällöin jälkiäni pitkin. Lopulta kaikki maalimiehet nousivat, mutta meininki oli melko lässähtänyttä.

Tämän takia toivoinkin meille seuraavissa treeneissä vähän meinikiä nostatattavaa etsintää ja sellaista saatiikin! Gatsby oli muuten ihan kohtelias maalimiehille, mutta ihana Minna sai sellaiset lähentelyt osakseen, että ihan hirvitti katsoa... Koiralla oli tietenkin sika siistiä! Ilmaisuun olin tyytyväinen, sillä tuolla on tapana käydä rääkäisemässä minulle ja lähteä takaisin maalimiehelle, ennen kuin olen ehtinyt sanoa "näytä" taikasanan. Olinkin ilkeä, enkä liikkunut sen perään ennen kuin se keskittyi oikeasti ilmaisemaan kunnolla. Hyvin Gatsby alkoikin odottaa käskyä! 

Rakennusetsintäkerralla Gatsbyllä oli myös silmin nähden huippu kivaa! Se vipelsi menemään, hyppi, loikki ja nuuskutti tehokkaasti. Neljä maalimiestä löytyikin hienosti eikä kukaan tainnut saada mustelmia? Into näkyi tosin melkoisena huutamisena eli heti maalimiehen löydyttyä alkoi ilmaisuhaukku jota räkytettiin minulle asti. Tästähän ei haittaa ole, parempi että se haukku sieltä irtoaa, mutta kaikuvissa sisätiloissa korvani eivät tästä kiittäneet!

Papat ovat olleet myös vuorotellen messissä mukana ja molemmilla on ollut oikein kivaa! Fero on edelleen hommassa paremmin mukana kuin Eddie, joka mieluummin kerjäisi jo löytyneiltä lisaa ruokaa. Fero liikku rohkeasti pimeässäkin kellarissa ollessamme vaikkakin sen häntä välillä jännityksestä hieman laskikin. Kyllä ne on aika hienoja pikku papparaisia molemmat ♥

Agilityssä teimme takaaleikkauksia sekä voin sanoa vihdoinkin ymmärtäväni valssin salat! Saimme  tekemisestämme myös kehuja kouluttajaltamme! Jopa minä olen kuulemma kehityskelpoinen yksilö! Jee :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti