tiistai 28. heinäkuuta 2015

Leikkimielinen haaste!

Hurttahuone haastaa blogaajia kertomaan leikeistään koiransa kanssa ja koska aihe kuulosti hauskalta, niin otin haasteen vastaan! 

Ps. Vielä ehtii muutkin mukaan! Haaste on kuun loppuun!

Aloittakaamme arvojärjestyksessä eli pienestä Eddie-papparaisesta. Se ei enää jaksa leikkiä mitään rajuja leikkejä, mutta rakastaa edelleen kaikenlaista temppuilua, joissa on mahdollista saada ruokaa! Niinpä sen kanssa onkin mukava pelailla erilaisia koirien älypelejä ja hupsutella temppuja. Näissä hommissa ei kuurouskaan haittaa ja tollotin on niin kovin tomerana! Muutenkin papparaista tulee aktivoitua heittelemällä sen nappulat pitkin pihaa tai kämppää. Sitä odottaa aina iltaruoka piiloteltuna, kun lähdemme Gatsbyn kanssa treenailemaan. Eddie jää siis enemmän kuin mielellään yksin kotiin!

Ensin nuuskutellaan namit esiin. Tässä hommassa pallot saavat kyytiä!
Onneksi minulla on mitä parhainta siivousapua!
Pallojen etsiminen ja palauttaminen on melkein yhtä hauskaa kuin pelin pelaaminenkin!En ole törmännyt leikkiin, josta Gatsby ei tykkäisi! Pieni menijä leikkii mielellään niin toisten koirien kuin ihmistenkin kanssa. Koirien kanssa juostaan, painitaan ja nujutaan ihan riippuen kaverin toiveista! Gatsby tykkää olla jänönä ja juosta muita koiria karkuun, mutta jahtaa vauhdikkaasti muitakin tarvittaessa (on kerran saanut greyhoundinkin kiinni, kun teki ovelana vähän tiukempia käännöksiä!)

Siskojen kiusaaminen on erityisen mieluista puuhaa! (Kuva Jenny Söderlund)


Hoffi-vainaan kanssa Gatsby leikki vanhemmalle koiralle sopivia hammasteluleikkejä:


Gatsby rakastaa leluja ja leikkii usein itsekseen. Näihin leikkeihin kuuluu lelun ravisteleminen puolelta toiselle ja aina parempi, jos lelulla pystyy samalla mätkimään itseään kylkiin! Samalla Käpyläisen kurkusta irtoaa mitä erikoisempia örinöitä, purinoita ja hinkuvinkuja! Leluja tykätään myös pureskella ja matonkudelelut tuo ihan oikeasti syö pieninä palasina. Tennispallot eivät kauaa ehjänä säily, mutta lateksiset lelut ovat olleet yleisesti kestävää kamaa. Kuvassa Gatsby on ihan itse Terrasta valitsemansa lempparilelunsa, Dinon, kanssa. Lelu on tosiaan saanut nimen ja sen rääkäisyt ovat tulleet vähintään puhelimen välityksellä tutuksi tuttavapiirilleni! Eilen tosin perhettämme kohtasi suuri suru, sillä Dinon pää lähti lopullisesti irti ja tämän jälkeen ei mennyt kauaakaan, kun Gatsby repi sen vinkuvan henkitorvenkin pihalle. Dinosta ei siis enää kuulu pihaustakaan. Surullista. 

Alla oleva video kuvastaa ääntä hyvin, sillä ihmettelin metsässä hetken aikaa, mistä kuuluukaan moottorisahan ääni? No, koirastani tietenkin!Ihmisten kanssa Gatsbyn leikkeihin kuuluu paljon hyppimistä ja pomppimista. Kehuessani sitä vähänkään innokkaammin saan varmasti pompun tai pari osakseni! Se hakee mielellään heitettyjä leluja, mutta parasta on repiä matonkuteista valmistettua rengasta. Nämä ovatkin treeneissä meidän palkkaleluja eikä muut lelut ihan hevillä kelpaakaan! Renkaassa roikutaan hurjasti repien ja tietenkin uskottavasti muristen! Moni onkin alkuun Käpyn leikkiääniä vierastanut ja olen saanut aina uusilta kouluttajilta huolestuneita kyselyitä siitä, että kuumuukohan koirani liikaa leikittämisestä? Gatsby tosiaan örisee samallalailla yksinäänkin leikkiessään, joten en ole ollut huolissani. Ääntely vain kuuluu sen leikkityyliin!

Örrör pörrrrrr! (Kuva Minna Karjalainen)
Loppubonuksena piilosta leikkivä Käpyläinen!

6 kommenttia:

 1. Käpyn leikit kuulostaa häiritsevän tutuilta :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pentuna oli ihan söpöintä ikinä, kun se riepotti leluja puolelta toiselle niin kovaa, että se kaatui ite :D Olen ainoastaan kerran tehnyt sen virheen, että ostin Gatsbylle narupallon. Lelu lähti aika nopeasti pois, sillä pallo mätkähteli milloin mihinkin, kuten telkkariin, toisiin koiriin ja muhun!
   Öriseekö Noxkin?

   Poista
  2. Örisee! Ihan koko ajan leikkiessään :D mulle on sanottu että pitäisi puuttua siihen, mutta kun se vaan kuuluu sen leikkiin. Parasta ikinä on hakata itseään kylkiin ja pöristä samalla XD

   Poista
  3. Juuri näin! :D Itsekään en ole ottanut pörinää mitenkään kovien kierrosten merkkinä vaan mielestäni se on vain Käpyn tapa leikkiä!

   Poista
 2. Meillä Aksu tykkää tapporavistella köysiä tai hihnoja siten, että ne kumisevat sen kylkiin. Hommaan kuuluu tietysti äänekäs murina ja hyppiminen :D Hauskaa sillä näkyy olevan.

  VastaaPoista