perjantai 29. heinäkuuta 2016

Lo and behold, the Internet provideth!

Hyvä onneni internetkilpailujen ihmeellisessä maailmassa jatkuu! Olen jo pidemmän aikaa miettinyt jonkinlaisen viileennysliivin hankkimisesta Gatsbylle, joten kun Hurtta etsi testaajia, niin ilmoittauduin toiveikkaana mukaan. Arpaonni suosi meitä ja Gatsbylle saapui ihanasti sen syntymäpäivänä paketti, joka sisälsi Hurtta Cooling Harnessin. Valjas on ollut nyt reilun viikon testissä erityisesti agilitytreenien yhteydessä. En olisi yhtenä päivänä varmaan uskaltanut hallille ilman viilennysapua lähteäkään, sillä vaikka hallilla on suhteellisen viileä treenata, niin jäähdyttelylenkki kuumassa tuntui vähän pahalta. Viilennysvaljaat mukanani kuitenkin suuntasin hallille ja treenien jälkeen hyvin mielin lämpöön ulkoilemaankin!

Kuten kaikessa myös näissä valjaissa on jotain hyvää ja jotain parannettavaa. Omaan järkeen ainakin tuote on suunniteltu fiksusti, sillä viilennyskohta tai kohdat, tuntuvat olevan järkevissä paikoissa. Tuote imee veden nopeasti ja on täten helppo kastella, mikä on oikein mukavaa. Vettä tuntuu lisäksi imeytyvän ihan kunnon määrä eli valjas ei kuivu ihan hetkessä ollessaan käytössä. Toisaalta märän tuotteen kuljettaminen ei ole kaikkein ihaninta. Olen kuljettanut valjaita tyylikkäästi roskispussissa, joka on toki ollut ihan käypä ratkaisu. Toinen vaihtoehto olisi tietenkin kastella valjaat vasta paikanpäällä. Itse en kuitenkaan viitsi lutrata treenipaikassa ja märät valjaat kulkevat hyvin mukana pussissa. Valjaissa on myös rinnassa paikka erilliselle, irralliselle pussille vettä, jota olen säilyttänyt jääkaapissa viileyden takaamiseksi. Pussi on kiva idea, mutta ensinnäkin se oli vaikea avata ja toisekseen se vuoti. Ensimmäisellä kerralla viskaisin sen lappeelleen kananmunakennon päälle, joka onneksi imi itseensä karanneen kosteuden. Tämän jälkeen pussi on saanut edelleen asustella jääkaapissa, mutta pystyasennossa. Käytössähän vuotaminen ei haittaa, jos vuotavat valjaisiin enkä tosin ole vuotamista havainnutkaan, sillä pussi on pystyasennossa valjaiden sisällä.


Huh hellettä!

Kotona nakkasin valjaat takapihalle, enkä kovinkaan ilmavasti, kastelukannun päälle kuivumaan. Olinkin hämmästynyt, kun ne oikeasti moisessa mytyssä kuivuivat! Tämä on kyllä todella kiva ominaisuus, sillä valjaita ei tarvitse kuivatella ikuisuuksia, ennen kuin ne voi laittaa vaikka kaappiin odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Materiaali siis sekä imee vettä tehokkaasti, niin myös haihduttaa sitä nopeasti. Tämä on tietenkin todella toivottavaa, kun tuotteen viilennyt perustuu paljolti vedenhaihtumiseen. Oman kokemukseni mukaan toimii siis luvatulla tavalla! Opin nopeasti, että valjaat kannattaa säilyttää solki kiinni, sillä se karkaa muuten helposti ja varsinkin märän soljen pujottelu valjaiden läpi on hieman työlästä (kuten videolta näkyy). Ei siis nopeimmat mahdolliset pukea päälle, mutta pysyvät kyllä istuvan ja tukevan näköisesti. Videolla kaulansäätö oli vielä liian löysällä ja kiristinkin lopulta kaiken mahdollisen löysän pois. Gatsby liikkui valjaat päällä täysin normaalisti ja vaikka yleensä käytänkin Gatsbyllä pantaa, niin nämä toimivat yllättävän kivasti ihan taluttaessakin. Kaiken kaikkiaan valjaat tekevät sen, mitä lupaavat ja paremmin mielin käymme agittamassa myös lämpöisillä keleillä! Valjaat tulevat näillä näkymin todellakin pysymään käytössä ja olemme varmasti Gatsbyn kanssa molemmat onnellisia viilennysvaljaiden omistajia! Iso kiitos siis Hurtalle! Itsekin kun tulee juostua agikentällä, niin jäähkälenkillä olin koiralleni hieman kateellinen sen kantamasta viilennyksestä! Voisin ottaa itsellenikin samanlaiset!


Hieman viileennyttyään Gatsby vipelsi jo tyytyväisenä kepin kanssa :)
Tässäpä vielä video valjaiden pukemisesta asiasta kiinnostuneille (plus todisteita agissa lämmenneestä koirasta!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti