tiistai 3. heinäkuuta 2018

Agia, agia

Gatsbyn viikonloppu oli pelkkää agilityä. Ensin käytiin juoksentelemassa alla olevan piirrustuksen mukainen rata. Ensimmäinen yritys meni hieman miten meni, mutta sitten saatiinkiin lopulta aikaiseksi aikas kivan ehjä kokonaisuus! Gatsby oli taas tutun pätevä oma itsensä ja teki hommia itsenäisesti. Selvästi pääsi Käpytin hieman kuumumaan, kun kerrankin pääsi isolle radalle, mutta hyvin kuitenkin lopulta kasasi itsensä. Isoimpana plussana oli ehdottomasti meidän puomi, sillä Gatsby teki sen nopeasti, mutta malttoi odottaa upeasti vapautusta! Meidän viime kisoissahan nuo kontaktit olivat hieman liukkaat, köh köh. 

Gatsby kävi ihanan Krista Riitingin kuvattavana. Suosittelen! (Kuva Krista Riitinki)

Jäimme vielä tekemään omatoimisesti muutamia juttuja, joista osa päätyi videollekin. Otin Gatsbyn tuon putken jälkeen luokseni in-in käskyllä ja se toimi odottamaani paremmin! Tästä ohjauksesta on tullut ihan oma lempparini! Hirveän vähän ollaan sitä oikeastaan treenattu ja vielä on matkaa, että se on kisavalmis, mutta järjettömän nopeasti Gatsby on senkin oivaltanut. Se myös kuuntelee niin ihanasti agikentällä ohjaustani; nähtävästi myös suullista sellaista! Ylpeä olen pienestä sukkulastani! Hieman se alkaa olla jo hyytynyt videon lopussa ja on hieman epävarma kepeille mennessään, mutta onnistuttiin silti! Hyvin näkee, miten paljon oma vedätykseni tuo kepeille vauhtia! Loppusuoraa pitää myös selvästi vahvistaa.





Sunnuntaina suunnattiin Helsinkiin Wirneen minimiittiin. Oli todella kiva päästä näkemään muita Wirneen koiria ja omistajiakin! Hawk sai pentuseuraa ja leikki yleisesti aika nätisti. Hieman näkyi välillä pienemmän pennun kanssa sitä, että Hawk koitti leikkiä yhtä rajusti kuin Gatsbyn kanssa, josta kävin sitä huomauttamassa. Hienosti pentunen kuuntelikin! Yllätyksekseni se myös ehti vipeltää sekä puomille että A:lle, mutta onneksi ihmiset ehtivät aina väliin. Joku meinasikin, että huomaa, että sen kanssa on esteitä käyty ihmettelemässä. Huvittavintahan tässä on, ettei Hawkin kanssa todellakaan ole tehty mitään agiin liittyvää vielä! Hieman Hawkia hirvitti välillä ja se esitteli huutamistaitojaan. Sen kanssa on vielä työtä ja kaikki sanovat eri ohjeita, joten ymmyrkäisenä mennään...

Tämmöisellä sukulaiskokoonpanolla lenkkeiltiin vielä lopuksi. Gatsby, Hawk, Oitis (Wirneen Oo Äm Gee) sekä Tintti (Wirneen Ilmiliekki). Merlet sisaruksia ja mustat niiden jälkeläisiä eli toistensa serkuksia.

Gatsby pääsi tekemään isojen koirien juttuja eli jälleen agilityä. Vaikean oloinen rata sujuikin yllättävän hyvin (silloin kun muistin, mihin piti mennä...) ja Gatsby oli jälleen hienosti kuulolla vaikka ei koskaan treenata ulkona, oltiin täysin vieraassa paikassa ja ihana kasvistäti Laura oli kentällä neuvomassa. Niin vain keskittyi pieni jätkä täysillä! Se paikkasi omia mokiani esimerkiksi tekemällä paniikissa huutamani in-inin vaikka oma liikkeeni kertoikin jotain muuta. Olin pakahtua ylpeydestä! Ehkä se alkaakin olla kisavalmis tuokin ohjaus? Saimme kasvikseltakin kehuja yhteistyöstämme ja Laura kehui, että annan Gatsbylle hienosti tilaa suorittaa. Käpy hoiti oman ruutunsa kyllä juuri eikä melkein ja meidän yhteistyö pelitti. Agi on kyllä meille niin sopiva laji!


Maanantain treenirata

Maanantaina rämmittiinkin hieman eri tasoisesti rataa läpi. Gatsby pudotti järjestäen 2 riman vaikka tuli muuten nätisti ohjaukseen. Se hyppäsi parikin kertaa täysin rimaa päin vaikka laitettiin kolmannen treenipäivän kunniaksi rimat hieman normia alemmaksikin. Sama rima tippui meinaan myös ollessaan 11. Minä taas jarruttelin liikoja 13 hypylle, mutta hienosti koirani taas kuunteli eli jotain hyvääkin vaikka kielto napsahtikin? Kepit oli taas kyllä harvinaisen upeat. Jätkä haki ja teki vaikka en ollutkaan tukemassa. In-in toimi super nätisti 12 hypyllä. Se on ihana, kun ei tarvitse itse tehdä muuta kuin liikkua oikeaan suuntaan. Ei tarvita mitään normaalin välistävedon hässäköitä, jolloin matka jatkuu tosi jouhevasti.



5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Käpytin on niin upea, etten meinaa kestää!!! Meidän kouluttajakin sanoi maanantaina, ettei muistanutkaan kuinka nopea tuo minun ootukseni olikaan :D Muisteltiin yhdessä kuinka meillä on ollut hiippailukontakteja ja sitten niitä hieman liukkaita kontakteja, mutta nyt teki puomin tas super nopeasti, mutta kiltisti! KÄPY!!! <3

   Poista
 2. Kuulin vähän kehuja Ilon veljestä, joka hienosti teki agia W-miitissä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ollaan saatu oikein huhu kiertään? :D Huhu pitää täysin paikkansa! :D Emännän kun saisi vielä koulutettua ;)

   Poista