sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Tokoko totista?

Tänään oli mitä mainioimmat ja kivoimmat tokotreenit! Aluksi teimme perus rivissä seisoen ja Niinan käskyttäessä maahanmenoja ja perusasentoja. Niina sanoi "käsky", jonka jälkeen toisen koiran ohjaaja sanoi omalleen "maahan". Tässä vaiheessa minun koirani piti pysyä perusasennossa ja niinhän Käpy pysyikin! Toisella "käsky"llä minäkin laitoin koirani maahan ja sain heti sättimisiä käsiavustani. Kiinni jäin! Sitten otimme vuorotellen taas perusasentoon tulot ja hienosti Käpyläinen kuunteli myös ilman käsimerkkejä! Gatsby vinotti yhdessä vaiheessa todella pahasti sivulla asentoja vaihtaessaan, mutta nyt tekee jo siistimmi. Saimme asentoa joka kerta suoraksi siirtämällä pienen (n. 10 cm korkean) esteen sen sivulle. Kivempi muistutus koiralle kuin kokonainen seinä! Otan ehdottomasti tämän vinkin käyttöön.

Innokas tokoeläin!

Teimme myös noutoa puisella kapulalla ja odotin järjetöntä mälväämistä. Kotona kun harjoittelemme ihan syystä muovisella! Alun jälkeen Gatsby alkoi käsittelemään puistakin kapulaa hieman nätimmin, kun sille pureskelusta huomautin. Seuraavaksi jätin koiran istumaan, pakitin pari askelta ja pyysin sitä kapula suussa sivulle. Tämä oli Gatsbystä vaikeaa! Huvittavaa sinänsä, sillä kokonaisena noutoliikkeenä (eli heitin kapulan, lähetin koiran noutamaan ja pyysin sivulle) liike onnistui ihan hyvin. Tosin tässä liikkeessä yritimme häivyttää kapulalle hyökkäämistä laittamassa agilitynhypyn siivekkeen kapulan eteen. Gatsby juoksi edelleen innoissaan siivekkeelle ja olisi mielellään kapulaan hyökännyt, mutta tyytyi lopulta kiertämään mokoman hökötyksen. Kapulalle lähestyminen oli näin paljon maltillisempi! Kokeilimme myös seuruuta kapula suussa, mikä meni ihan ok.

Australiannoutaja

Seuraavaksi teimme siivekkeen kiertoa, joka oli tietenkin Gatsbystä ihan sika siistiä! Sai kaahata täysiä ja repiä lelua! Otimme samalla liikkeestä stoppeja vaikka ne eivät ihan vielä tietenkään onnistuneet. Lähetin koiran siis kiertämään ja sen kääntyessä luokseni huusin "stop" ja heitin samalla lelun. Parin toiston jälkeen Gatsby alkoikin jo vähän pääsemään perille jutun juonesta, joten loppuun otimme vielä pari ilman pysäytystä ettei pieni koirulini alkaisi liikaa liikettä ennakoimaan. Kokeilimme myös merkin kanssa kiertämistä ja Gatsby hokasin senkin hyvin vaikka onkin siivekettä huomattavasti pienempi.

Gatsby keskittyi todella vähän toisten aksaamisiin ja osasi jopa odottaa nätisti! Niinakin tokaisi Gatsbyn kehittyneen joka kerralla aina vain häiriösietoisemmaksi, mikä on aivan mahtava juttu! Se oli hallille tullessa todella kiihtynyt ja rähisikin ensimmäisellä vastaantulijalle, mutta kun nämä kierrokset saatiin alas, niin se keskitti tarmonsa työntekoon. Pitkästä aikaa sen kanssa oli myös oikeasti rento ja kiva odotella muiden tehdessä, koska sain pidettyä sen keskittymisen itsessäni! Tai paremmin sanottuna, Gatsby itse tarjosi keskittymistään minua kohtaan. Hieno Käpyläinen! 

Kivaa oli! T. Käpyli
Tapasin myös toisen aussieihmisen, joka jäikin hetkeksi juttelemaan. Gatsbyä luultiin siis vaihteeksi nartuksi, mutta sen kauneuttakin ylistettiin vastapainona miehuuden loukkaamisesta ;) Namien avulla sain sen myös tervehtimään juttelijaa nätisti, mistä olen todella hyvilläni! Näin myös omaa vuoroamme odottaessamme kyseisen naisen aussien agilitykentällä ja olihan hänen juuri vuoden täyttänyt koiransa aika paljon urosmaisempi... Mutta miellytti kyllä omaa silmää, sillä vaikka se olikin massavempi, niin jalkoja löytyi kivasti eikä koira hukkunut turkkiinsa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti