lauantai 20. kesäkuuta 2015

Läheisyys ei aina lämmitä

Olemme koittaneet harjoitella pelastuksen puolella kahden lähekkäin sijaitsevan maalimiehen ilmaisemista, mutta homma hieman töksähti. Yhdellä treeni kerralla harjoitus meni ihan mukavasti, joskaan ei täydellisesti, mutta toisella yrittämällä ei enää oikein ottanut onnistuakseen. Maalimiesten tehdessä meistä katsottuna V:n, Gatsby kävi ensin jommalla kummalla maalimiehellä, mutta ei tullut suoraan luokseni. Se keksi käydä vähän seuraavaa maalimiestä päin ja oppikin nopeasti tekemään hienon rinkulan ennen luokseni palaamista ilmaisun merkeissä. Ilmaisu tämän jälkeen kyllä toimi (tosin maalimies palkkasi "näytä" sanana jälkeen), mutta Gatsbyn pitäisi tulla suoraan luokseni. Nyt onkin tarkoitus tehdä harjoitusta niin, että minimoidaan epäonnistumisen riskiä. Menemme varmaan ensi kerralla maalimiesten keskelle, jolloin Käpy ei pysty tekemään kierukkaansa. Oletan, ettei se painata kuitenkaan minusta kokonaan ohi seuraavalle maalimiehelle. Ainakaan toivottavasti... Katsellaan.



Toisten treenivuorolla ihmettelin, kun metsästä alkoi kesken kaiken kuulua aikamoista rytinää. Mietinkin jo, että oliko viimeinen maalimies päättänyt heittäytyä liikkuvaksi, kunnes huomasin rytinän aiheuttajan olevankin koira. Ja sitten huomasin, että hittolainen, sehän on minun koirani! Etsimässä oli ärinää varmasti osakseen saava Wictor, joten hetken ehdin jo pelätä koirarähinää, mutta pieni pelastuskoirani oli tullut onneksi pelastamaan minua. Levitin sille käteni ja se hyppäsi onnellisena syliini. Tässä vaiheessa se huomasi Wictorin ja urisi sille kainalostani, mutta minäpä kannoin sen vain pois metsästä. Gatsby oli siis onnistunut rämpyttämään häkkinsä autossa auki ja hypännyt tämän jälkeen avoimesta ikkunasta pihalle. Oma pieni Houndinini!

Parin nihkeän treenin jälkeen halusin taas kivaa, motivaation palauttavaa etsintää. Sellaista Gatsby myös onneksi seuraavissa treeneissä sai! Mukana palloilli myös touhusta ihan tohkeissaan oleva pikku papparainen, joka karkasi omaksi ilokseen autostakin. Treeneihin alkaa tulla kiva teema ;) Molemmilla pojilla oli oikein hauskat treenit ja paljon onnistumisia!

Eddie odottaa tässä joko namia tai lähtölupaa. Se ei ole olleskaan nirso :D

Tässä pieni pappa viipottaa jo hajujen perässä.

Viimeisimmät treenit sen sijaan olivat hieman oudot. Gatsbyllä oli iso alue ja se etsi sitä lopulta 20 minuuttia. Alkuun se teki parikin valeilmaisua, jonka jälkeen se oli vähän vetelän oloinen. Annoin maalimiesten palkata sen, jotta hommaan olisi saatu hieman enemmän virettä, mutta jostakin syystä minulla ei ollut normaali Käpyni messissä. Se oli jopa sangen sivistynyt maalimiesten suhteen (vaikka Minna saikin taas erityisannoksen rakkautta). Toivottavasti tämä menee ohi, eikä sille ole nyt tullut jostakin taas epävarmuutta. Hieman se on selvästi meinaan ottanut itseensä näiden lähekkäinolevien treenaamisesta, kun se heti huomaa, kun en ole siihen täysin tyytyväinen. Gatsby on jostakin syystä todella herkkis hakutouhuissa minusta ja kerää ihan eri lailla paineita käytöksestäni kuin muissa lajeissa. Nyt tarvitsee palauttaa normi fiilis ennen kuin otan mitään kikkailtavaa treeneihin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti