tiistai 20. lokakuuta 2015

Hyvällä agilityvireellä varustettu Käpyläinen

Kuva Maija Piippo
Tämän viikon agilityn teemaksi valikoitui kepit. Minä meinasin kouluttajalle, että keppimme on nykyään ihan pillalla ja homma levinnyt käsiin. Hanna meinasi tähän, että jos koira on jossain vaiheessa osannut kepit, niin kyllä se edelleen ne osaa. Olin itse hyvin skeptinen, kun kouluttajamme meinasi, ettei laiteta mitään apuja kehiin vaan kokeillaan mitä käy. Otimme keppejä ihan ensimmäisenä, joka ei myöskään edistä niiden onnistumista, kun koirulilla on tällöin eniten intoa ja energiaa. Ekan kerran Gatsby vetikin ehkä kahdesta keppivälistä, jonka jälkeen juoksi Hannan luo palkkaansa kerjäämään. Yllättäen tästä roiskimisesta ei lelua tippunut. Muutaman kerran meni samalla tavalla, sitten aloin hieman moittimaan, kun jätti kesken. Tämä sai pienen lampun syttymään Gatsbyn päässä ja se alkoi hieman keskittyä. Edelleen lopussa meinasi jättää viimeisen keppivälin pujottelematta, mutta Hanna auttoi palkan kanssa lopussa ja saimme kuin saimmekin onistuneet kepit! Tämän jälkeen onnistumisia tuli jo tiheämmin (vaikkakin väliin mahtui myös epäonnistuneita suorituksia) ja saimme ihan oikeasti parit hienot kepit! Vauhti hieman hiljentyi, kun ajattelu veikin osan energiasta, mutta kun tuo saa taas sen oikean rytmin tekemiseen, niin eiköhän keppejäkin vedetä ihan uskottavasti taas täysiä!

Muuten teimme valssia, joka on mielestäni kauhean vaikeaa. Onneksi Hanna ohjasi hyvin ja sain ainakin muka pari ahaa-elämystäkin touhutessamme. Gatsby meni tietenkin sinne, minne ohjattiinkin ja sen mielestä valssailu onkin ihan lällyn helppoa! Treenimme lopussa laidalla oli katselemassa jo seuraavan ryhmän aksaajia. Gatsbystä tiedusteltiin rotua (bortsu vai aussie?) ja sitä kehuttiin kivan oloiseksi agikoiraksi. Kouluttajamme yhtyi kehuihin ja sanoi Gatsbyllä olevan hyvä vire aussieksi. Hanna onkin ollut ainoa uusi kouluttajamme, joka ei ole kysynyt minulta hieman huolissaan Gatsbyn leikkimisurinasta ja lelulla palkatessa vireestä (vaikka pieni possu ei oikein usko Hannan sitä leikittäessä "irti" käskyä ensimmäisellä kerralla vaan jää aina vähän etuhampailla leluun kiinni, hyi!) Omastakin mielestä Gatsby on ihanan innokas, mutta silti kuuntelee, mihin sitä ohjataan. Vire siis ainakin agilityyn kunnossa? 

Gatsbyllä on ollut taas halliin astuessamme maailman valloittaja asenne ja sen mielestä halli on hänen eikä muilla uroksilla ole sinne asiaa. Se ei kuitenkaan mene ihan sfääreihin huutamisessa vaan saan sen loppumaan. Treeneistä lähtiessä se on aivan eri lainen ja sain oikeasti palkattua sitä hienosti kulkemisesta ja muiden hiljaa ohittamisesta. Tässäkin asiassa siis toivon pilkahduksia näkyvissä?

Kuva Maija Piippo

Eddie on toipunut lähes täysin. Sillä on edelleen pientä heittoa liikkeissä, mutta se pystyy nostamaan taas jalkaa kaatumatta sekä ravistelemaan ilman turvalleen menoa. Niinpä se on päässyt taas takapihapissatuksen lisäksi pienille lenkeille. Lenkit ovat menneet todella hyvin eikä mitään väsymisen merkkejä ole näkynyt. Pariin otteeseen ilkeät puunjuuret ovat meinanneet papparaista kampata, mutta pystyssä on pysytty sitkeästi! Tollukkaisesta myös näkee, että kyllä vanhakin koira kaipaa uusia tuoksuja. Se on kulkenut nenä kiinni kaikissa hajuissa eikä siltä moista merkkailua ole nähty moneen vuoteen! Eddieltä katosi ruokahalu pahoinvointilääkkeiden loputtua päiväksi, mutta nyt se syö taas aivan normaalisti eli voiton puolella ollaan siinäkin asiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti