perjantai 2. lokakuuta 2015

Tätä tunnelmaa ei latista edes hirvikärpäset!

Kävimme toisin sanoen Gatsbyn kanssa pomppimassa maalimiesten perässä hirvikärpäsen asuinalueella. Jo aluetta tallatessamme sain napattua yhden ällötyksen takistani ja opimpahan uuden ja paljon tehokkaamman tavan saada mokoman pois hengiltä. Olen aina koittanut epätoivoisesti liiskata kyseisiä öttiäisiä kynsieni avulla, mutta treenikaveri sanoi sormien välissä pyöräyttämisen olevan tehokkaampaa. Sitä se myös oli! Jouduin meinaan vielä pariin kertaan kokeilemaan sekä kotona yksi sitkeä sissi koitti kiivetä reittäni pitkin päämäärätietoisesti takapuoleeni. Ihana harrastus tämä pelastelu! 

Mutta edes inhokit eivät tosiaan masentaneet siinä vaiheessa, kun oli Gatsbyn treenivuoro. Se mennä vilisti tehokkaasti vaikka ilma ei juuri liikkunut, mikä aina välillä saa sen himmailemaan (kun ei ole hajuja, jotka sitä etiäpäin veisivät). En myöskään muista, koska aikaisemmin olisimme pimeässä etsineet, mutta tämä ei tietenkään Käpyläisen manoa haitannut. Se irtosi niin tehokkaasti, että olin huolissani ilmaisusta. Huoli oli kuitenkin täysin turhaa! Gatsby ilmaisi pitkän mtkan super hienosti eikä eksynyt välillä! Se meinaan joutuu aina välillä etsimään maalimiehen uudestaan, kun on käynyt luonani, jos matka kasvaa suureksi. Olin ensimmäisen nostetun jälkeen jo sitä mieltä, että pitäisikö lopettaa moisen mallisuorituksen jälkeen, mutta koska fiilis oli miettiessäni jo laskenut, niin tuntui kököltä jättää homma sellaiseen kohtaan, jossa koira odotteli minun lähettävän sitä uudestaan. Niinpä sitten hieman itseäni kiroten lähetin koiran uudelleen ja toinen maalimies löytyi yhtä nätisti, ilmaistiin yhtä varmasti ja tästä seurasikin ansaittu loppupalkka! Käpyläinen oli ollut jopa kohteliaskin vaikkakin oli käynyt vaihtamassa neniä maalimiehen kanssa sekä oikeissut tämän yli hyppien ilmaistessaan... Tämä kuitenkin on sen aikaisempaan habitukseen verrattunut suurta edistystä!

Ihanaa! Mua kehuttiin! Nyt tulee palkkaaaaa!!! (Kuva Minna Karjalainen)
Gatsbyn taidonnäyte saikin meitä tuntemattoman ihmisen tiedustelemaan, mitä kaikki kokeita koirani kanssa olinkaan jo käynyt. Kysymys tuntui sekä hyvältä, sillä se imarteli koirani kykyjä, mutta myös herätteli mietteitäni, joita olen jo jonkin aikaa pyöritellyt. Meillä ei tosiaan sen takia ole asiaa kokeisiin, koska Gatsby ei pääse niissä etsintäosioon saakka. Se kun ei siedä muita uroksia lähellään ja alkuun koirat ovat rivissä (väliä todella vähän, ehkä noin metri). Ellei riviin osuisi vain kivoja tyttöjä, niin ihan turha mennä edes kokeilemaan. Välillä onkin siis tullut mietittyä, että onko reilua käydä kuluttamassa kaikkien aikaa treeneissä, jos emme pääse kokeisiin ja kohti pelastuskoira tavoitettani? Onneksi emme vie kenenkään paikkaa treeneissä, mutta silti on tuntunut välillä vähän nihkeältä käydä treeneissä vain oman ja koiran iloksi. Toisaalta, jos saankin tuon ärhentelyn jossain vaiheessa kuriin, niin on harmi, jos etsintätaidot ei siinä vaiheessa olekaan enää kunnossa. Harmittaa, kun tuosta pikku vipeltäjästä tulisi hyvä pelastuskoira, kun saisin tämän yhden esteen jotenkin raivattua tieltämme... Taas sain vinkkiä pallien poistamisesta, mutta sitä ei kyllä vielä ainakaan ole harkittavien asioiden listalla.

Wirneen edustusjoukot: Nova ja Gatsby aka Team Riemuidiootit (Kuva ja tiiminimi Minna Karjalainen)

Menimme myös Minnan ja Novan kanssa eräänä päivänä kentälle hömpöttelemään koiriemme kera. Onnistuin unohtamaan lähestulkoon kaiken muun paitsi koiran kotiin... Gatsbyllä ei ollut pantaa kaulassa ja hihnakin oli puolivahingossa autoon unohtunut. Palkkaleluakaan minulle ei tietenkään ollut mukana... Innokkaasti koirani lähti kuitenkin onneksi mukaani ja sain lainattua tarvitsemani Minnalta. 

Novalta lainattu lelu kelpasi onneksi piskuiselle enemmän kui hyvin palkaksi! (Kuva Minna Karjalainen)

Isoin syy unohteluuni ja myös blogin hiljaiseloon oli viime viikon matkusteluni. Olin ihan Mallorcalla asti käymässä ja puolet koiratarvikkeista (kuten se Käpyn palkkalelu) oli vieläkin koirien hoitokasseissa. Eddie pääsi serkkuni hemmoteltavaksi ja Gatsby pääsi kahden aussie-neidin viihdytettäväksi Maijan hoiviin. Gatsby kävi Maijan mukana agittamassa ja esittelemässä taitojaan kunnon ohjauksessa! Maija oli innostunut jopa viemään vauhti liitäjäni epävirallisiin agilitykisoihin! Gatsby oli pujahtanut väärään päähän putkea eli ansaitsi hylätyn, mutta sehän ei poikkelia tietenkään haitannut! Gatsby ei ollut kuulemma ollu yleisöstä milläänsäkään ja Maija kehui sen nopeutta. Kyllä minäkin vielä joku päivä uskaltaudun mölliradalle pienen hurjimukseni kanssa! Iso kiitos asianosaisille koirieni hoidosta! Niillä oli paremmat olot kuin kotona! 

Kida ja Nauru hyväksyivät Gatsbyn onneksi osaksi laumaansa! (Kuva Maija Piippo)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti