torstai 31. joulukuuta 2015

Vanhojen suunnitelmien tarkistus ja uusien tavoitteiden listaus

Tämä vuosi ei mennyt ihan toivomallani tavalla koirarintamalla. Aloitin vouden kolmen koiran vahvuudella (eli sen hullun koiratädin puolella) ja nyt varpaitani lämmittääkin enää yksi nelijalkainen. Muutos on tullut liian pian, se on ollut henkilökohtaisella tasolla suuri ja jättänyt jälkensä sydämeeni. Erityisen vaikeaa on ollut tottua Eddien poismenoon, sillä se ehti vaikuttaa arkeeni puolet elämästäni. Vaikka Gatsbystä onkin iso ilo ja lohtu, niin en pääse yli siitä tunteesta, että kotoani puuttuu jotain. Jotain äärimmäisen tärkeää.Vielä siis viimeisen kerran tämän blogin puolella Eddien tavoitteet vuodelle 2015:

1. Täyttää melkoisen ihailtavat 15 vuotta
Toteutuma: Näin myös tapahtui, mutta viimeisiksi jäivät nämä synttärit Ruttulaisella

2. Pysyä liikkuvaisena pienenä touhottimena ♥
Toteutuma: Takapää alkoi olla vähän jo vanhuuden heikko, mutta loppuun saakka Eddie pysyi omilla jaloillaan sekä vipelsi innoissaan erityisesti ruuan perässä ihan oikeita juoksuaskeliakin! Mieli oli usein kropan kykyjä edellä, mutta niin kovaa mentiin kuin vain pystyttiin!

3. Jospa se alkaisi tajuamaan hausta jotain?
Toteutuma: Ja alkoihan se! Minulta kerjääminen loppui ja pappa paineli aivan tohkeissaan nakkivarkaiden perässä! 

Vuoden 2016 tavoitteet:

1. Haudata Eddien tuhkat Feron viereen vanhempieni pihalla.

2. Saada itseä niskasta kiinni ja päivittää pappojen kohtalot koira.nettiin.


Feron tavoitteet ja toteutumat:

1. En tiedä onko tuon liikkuvuudelle mitään tehtävissä, mutta kunhan ei menisi enää huonommaksi!
Toteutuma: Ei toteutunut. Huonommaksihan se meni. Ja juuri ennen liukkaiden loppua. Perä vain meni täysin käyttökelvottomaksi ja matkasimme viimeisen kerran eläinlääkäriin piikille.

2. Täyttää 13 vuotta
Toteutuma: Tätäkään ei ehditty toteuttaa. Lähelle tosin päästiin.

3. Fero on syttynyt aika kivasti hakuiluun eli toivottavasti se pysyisi siinä kunnossa, että voisi aina välillä pelastustreeneissä mukana nuuskutella.
Toteutuma: Pääsi vielä pareihin treeneihin ja nautti niistä täysin! Iso kiitos kaikille treenikamuille, jotka molempia pappojani jaksoivat huvittaa vuoden aikana ♥ 
Gatsbyn tavoitteet ja miten niihin yllettiin (jos yllettiin):

1. Pelastuspuolella en ota meille paineita. Katsotaan, mihin päästään ja jos paketti on kasassa, niin peruskoetta voitaisiin käydä kokeilemassa. Maalimiesryykäys voisi kyllä vähentyä!
Toteutuma: Paketti ei ole vielä kasassa luoksepäästävyyden osalta. Emme pääse pienen rähisijän kanssa kokeissa etsintään saakka, joten niissä ei käyty. Maalimiesryykäys on vähentynyt huomattavasti, mutta en tiedä onko se vähentynyt tarpeaksi? Liian ihanat maalimiehet saavat kyllä kunnon pusut vieläkin.

2. Rally-tokossa oli tarkoitus saada ALO kasaan jo viime vuonna, mutta emme yksinkertaisesti mahtuneet sopiviin kisoihin kahta enempää. Ehkä saisimme siis tulevana vuonna vihdoinkin tuolle tittelin RTK1 (ja mielellään myös RTK2), sillä Gatsby osaa kyllä liikkeet ja keskittymiskyky on parantunut ilman välipalkkauksiakin huomattavasti. Tähän hauskaan lajiin mielestäni luonani asustaa aivan kisavalmis koiruus.
Toteutuma: RTK1 saavutettiin, mutta homma alkoi levitä kisoissa pahasti. Gatsby kuormittui selvästi koirapaljoudesta eli rähjäämistä ei esiintynyt, mutta poikkeli meni ihan kokonaan "pois päältä" eli haahusi, nuuskutti ja jumitti.


3. Agility eli laji, jota meidän ei pitänyt sitten harrastaa! Tavoitteena on oppia itse edes kohtalaiseksi ohjaajaksi ja korkata edes joku supermölli putkiralli kisaura tässä lajissa.
Toteutuma: Olen huomannut satunnaisesti treeneissä, että minulla on jopa jotain ajatuksia koiran ohjaamisesta eikä ne ole läheskään aina olleet huonoja! Olen edelleen auttamattoman hidas ja säheltävä, mutta kehitystä on tapahtunut. Olin jo katsonut sopivat möllikisat joulukuuksi, mutta emme päässeet sukuloinnilta. Gatsby sen sijaan käväisi kisoissa Maijan kanssa eli puoliksi toteutui tämäkin!

4. TOKOssa varovaisesti olen miettinyt, josko kesällä menisi johonkin ihan ryhmään kokeilemaan, miltä laji oikeasti tuntuisi kunnon ohjauksella. Tämä siis edelleen iso ehkä.
Toteutuma: Empien ja kontaktin parantaminen mielessä suuntasin kuin suuntasinkin TOKO ryhmään kesäksi. Tosin huomasin jälleen kerran olevan kyseiseen lajiin liian suurpiirteinen! Minulle riittää liian vähä eli toistaiseksi laji jää taas tauolle. 

5. MH-koe. Yhteen jo ilmoittauduttu, katsotaan jos johonkin mahtuisimme. Päätin luonnetestin ehtivän odottaa, jos sinne päätän joskus koiran viedä.
Toteutuma: MH käyty ja suoritettu hyväksytysti! 

6. Näyttelyt korkataan varmaan ja toivottavasti sen H-arvostelun kanssa myös samontein hyvästellään kyseinen laji.
Toteutuma: Ehkä vuoden suurin helpotus oli tämän tavoitteen saavuttaminen! Enää ei ole pakko käydä kehässä pyörimässä ellei joku hulluus iske!Vuoden 2016 tavoitteet:

1. Pelastuksessa hain kokeisiin tähtäävien ryhmään. Katsotaan, jos sinne pääsemme ja josko saisimme täsmä apua juuri meidän ongelmaan. Peruskoe olisi kiva käydä. Jos ei toteudu tänäkään vuonna (tai ole lähelläkään toteutumassa), niin pitää miettiä muiden ajan kuluttamisen järkevyyttä.

2.  Rally-tokossa tai TOKOssa ei ole tavoitteita. Voi olla, että kesällä suuntaamme rallyryhmään, mutta voipi olla ettei näin tehdä. TOKOn juttuja treenailemme temppuina omaksi huviksemme.

3. Agilityssä voisi käydä jonkin asteisissa kisamaisissa häppeningeissä. Tällä kertaa ihan minä itse koirani kanssa!

4. Temppuja on tultu opetettua tänä vuonna pienelle sirkuskoiralle huomattavasti edellistä vuotta enemmän. Sain myös temppukirjan joululahjaksi eli kyllä ainakin pari uutta temppua pitää olla ensi jouluna yleisölle esiteltäväksi! 

5. Paimennuksessa tuli se raja vastaan, että joko sitä pitäisi päästä tekemään useammin tai siinä ei oikein ole mitään järkeä. Koska useammin ei tällä hetkellä kuulosta kovin mahdoliselta, taitaa laji jäädä meidän listalta lähes kokonaan. 

6. Pitää pieni poikkeli pienenä ja terveenä

Blogi on ollut ja on edelleen itseäni varten. Olen kuitenkin ollut ihmeissäni, kuinka paljon blogimaailman ja somen kautta muutenkin olemme höytyneet reilun vuoden aikana. Suurin voitto blogiarvonnassa on tietenkin kamera, jolla suurin osa blogin kuvista on napsittu. Lisäksi saimme testiin täytettävän koiranpedin, voitimme Hurttahuoneen leikkihaasteen sekä ilmaisen leegotarkistuksen Käpyläiselle. Puhumattakaan yhteydenpidosta muihin ihmisiin sekä ihanista ideoista sekä vinkeistä muista blogeista. Kyllä somettaminen on ihan siis kannattanut!

Tässäpä muuten leikkihaasteen voitot.

2 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta! Toivottavasti 2016 olisi teille parempi kuin tämä vuosi....

  Ihana Käpyläinen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Luotan siihen, ettei tuo pieni tuhistaja ole tänä vuonna jättämässä minua koirattomaksi! Eli noususuhdanne on onneksi taattu :)

   Poista