torstai 19. syyskuuta 2013

Feron purukalusto

Ryhdistäydyin vihdoinkin ja soittelin pariin Lahden seudun eläinlääkäriin kysellen koiran hammaslääkärin hinta-arvioita. Soitin ensimmäisenä samaan ketjuun, jota käytimme vanhassa osoitteessa asuessamme ja hinnaksi reväytettiin 350 euroa. Huimasta hinnasta takellellen sanoin palavani ehkä asiaan ja otin seuraavan lääkäriaseman uhrikseni. Sieltä ilmoitettiin, että tässä kuussa on kampanja eläinten hampuleiden puolesta ja niinpä perus hammaskiven poisto yms. olisi nyt 180 euroa. Hinta tuntui suorastaan halvalta ja varasinkin ajan Päijät-Hämeen eläinklinikalta. Loppulasku kun tuli, niin kuitissa olikin 174 euroa eli olimme saaneet yllätys lisäalennuksen kaupan päälle! Harmitti kauhiasti tietenkin :D

Pienen eksymisen kera löysimme paikalle tänään Feron kanssa. Fero esitteli city-koira taitojaan eli käveli hienosti sivulla eikä reagoinut mihinkään negatiivisesti! Meitä neuvonut ihminenkin sai ihan rauhassa tulla liki ja vähän koiraa silitellä. Klinikalla Feroa jännitti jo aika paljon eikä se sen takia vastannut mustan noutajan haukkuihin millään tavalla. Yleensähän mustat, isot koirat meinaan saa Ferolta isot "pysy poissa pelottava otus!"-rähinät osakseen. 

Muutenkin lääkäri sai kopeloida ihan rauhassa ja Fero saikin paljon kehuja hienosta käytöksestään! Kehujen lisäksi olin kyllä tyytyväinen myös palveluun. Kaikki olivat ystävällisiä ja homma sujui mukavan nopeasti kaikin puolin. Lääkäri puhui hyvää suomea, mutta oli onnelisen näköinen kun tarjosin puhekieleksi englantia. Varsinkin kun tiedän olevani aika nopea puhumaan... Lisäksi yksi henkilökuntalainen myönsi omistavansa myös hoffilaisen eli tiesin Feron olevan hyvissä käsissä :)

Yllätyksekseni Fero painoi vain 33 kiloa ja kysyinkin ammatti-ihmisen mielipidettä painosta, joka kuulemma on ihan sopiva. Ei se Ferollekaan tule ikä yksin vaan lihastakin on tainnut lähteä. Pöh. Mutta hampaat on nyt huomattavasti valkoisemmat ja hengityskin varmaan on muuttunut hieman hajuttomammaksi. Lääkäri myös kehui, että hampaat olivat hyvässä kunnossa samoin kuin ikenet! Itseäni meinaan alkoi jo hieman hävettää koirani hampaisto hammaskivineen, mutta nähtävästi en ollut odottanut mitenkään liian kauaa lääkärissä käynnin suhteen. Hyvä ja helpottava näin :) Hampaita ei siis tarvinut poistaa ja tämä oli toinen kerta Feron 11-vuotisen elämän aikana, kun hammaskiveen on puututtu. Ei voi siis valittaa! Yksi etuhammashan siltä on poistettu, kun mokomasta lohkesi pala pois. 

Kotiin lähti tokkurainen koira, jonka jouduin auttamaan autoon. Yllätyksekseni parinkymmenen minuutin kotimatkalla Fero oli laskenut alleen. Seisotin sitä meinaan hoipertelemassa nurmikolla ennen autoon lastaamista, mutta jätkä ei silloin tainnut keskittyä muuhun kuin pystyssä pysymiseen. Niinpä takakontissa olikin omassa lammikossaan makoileva koira, joka pääsi pikaiseen masupesuun. Pissa oli onneksi todella hajutonta ja autossa on hyvä muovimatto takatilassa. Hyvin pienellä siis tästä selvittiin. Yllättynyt olin kyllä silti. Kotona Fero on lähinnä nukkunut, kun ensin pääsi hoiperrellen asettumaan omaan petiinsä. Se ei kuitenkaan ole harrastanut mitään vinkumista/ulvomista yms sekoilua eli on ollut vain puhtaasti väsynyt.

Jatkohoitona kävin innoissani ostamassa Mustista ja Mirristä uusia hammasluita, jotka olivat vehnättömiä ja naudattomia! Upeaa! Hieman olivat tyyriitä, mutta jos ostelen niitä pienissä erissä, niin en leikisti huomaa sitä? Ostin samalla uutta ruokaa, kun Hill's ei kummallekaan tuntunut sopivan. Tarjouksessa oli Brit Care, joka ainakin kuulosti hyvältä. Katsotaan mitä poikien masut sanovat siitä. Sain myös Gatsbyn kasvattajalta hampaita suojaavaa ainetta, jota aion alkaa levittää viikottain ympäriinsä Feron kitaa. Pitäisi kuulemma muodostaa suojan hampaan pintaan ettei hammaskivi pääsisi muodostumaan. Sitä siis kokeilemaan!

Ja jotta kehtasin viedä Feron eläinlääkäriin, niin sillä oli eilen hoitopäivä. Harjasin sitä ja se nautti huomiosta :) Korvatkin puhdistin, joka ei ole hoffin lempparipuuhaa, mutta se antaa nykyään toiminpiteen tehdä itselleen hyvin pienin vastusteluin. Välillä se käy pienen jäähdyttelylenkin, mutta tulee aina takaisin. Minun hieno piskunen!

Loppukevennyksenä kuva Feron nukahtamisasennosta. Se tasitelee aina rauhotusta vastaan viimeseen asti, mutta suostui huokutteluuni ja asettui melkein patjalle. Se istui siinä kokonaan, mutta lässähti sitten osittain pois kun uni vihdoinkin sai vallan. 

Hoffi-sammakko.

2 kommenttia:

  1. Voi hitsit tota kuvaa :D :D Ihan ältsin söpö sammakko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös ookki söpöin, blondi karvasammakko, jonka olet ikuna nähnyt!? :D

      Poista