lauantai 3. syyskuuta 2016

Kisamainen treeni

Seuramme järjestää kuukauden välein kisamaisen treenin, joka on normaalista poiketen myös isolla kentällä. Normaalisti hallimme on jaettu kahtia eli harvoin pääsee kokeilemaan millainen se kisamitoilla varustettu agirata oikeastaan onkaan. En ole aikaisemmin uskaltautunut mukaan, sillä radat ovat usein 2.-luokan tasoa ja olen pelännyt vain kyllästyttävän kaikki kysymyksilläni. Onnekseni ratapiirros postattiin nettiin jo etukäteen, joten ehdin pähkäillä jo kotosalla ohjauskuvioita. Lisäksi pääsin tutustumaan rataan oikein hyvissä käsissä eli sain paljon neuvoja eri kohtien suorittamiseen. Kaiken kaikkiaan siis oikein hyvät treenit tuli vaikkakaan kertaakaan ei saatu puhdasta suoritusta aikaiseksi.

10 putki olikin keinu ja 11 okseri, muuten tehtiin kuvan mukaista rataa.
Olin todella mielissäni siitä, että Gatsby teki puomin hienosti alustan avulla (jolla ei ollut namia). Se eteni vauhdikkaasti ja sillä oli erinomainen fokus kontaktille! Tämän jälkeen yllätyksenä tulikin muuri, jota Gatsby ei osannutkaan hakea. Minua varoiteltiinkin jo etukäteen, että nurkkaan osoittava muuri voisi olla haastava, mutta Gatsby ei oikein hahmottanut muuria ollenkaan. Se kääntyi sen edessä ja katsoi minua ihmeissään, että mihin minä sitä oikein ohjasin!? Muuria siis enemmän treeniin, jotta koiruli hahmottaa senkin olevan ihan oikea este! Kolmesti juoksimme radan ja kahdesti Gatsby väisti eteentullutta muuria. Ensimmäisellä kierroksella se ei kuunnellut minua vaan teki lähes eeppisen upean lentokeinun! Keinu ei juurikaan ehtinyt laskea vaan pysyi melkein lähtöasennossa... Olen koittanut nyt matalampaa (ja toivottavasti rauhallisempaa sekä voimakkaampaa) käskyä keinulla, jotta Gatsbyn olisi helpompi erottaa se puomista. Ongelmiahan ei ole enää toisella kierroksella, sillä kunhan Käpy on oppinut juuri tämän esteen olevan keinu, niin tulee sen nätisti. Vielä on kuitenkin matkaa saada se suorittamaan keinu oikein jo ensiyrittämällä.



Okseri meillä on ollut tasan kerran treeneissä ja silloin Gatsbyn oli hankala hahmottaa sitä eli hyppäsi vain ensimmäisen riman ja tiputti toisen. Tänään se kuitenkin suoritti okserin kuin vanha tekijä, upea Käpy! Se myös teki 15 putken ihan super hienosti irroten, kun kolmannella kerralla uskalsin luottaa siihen tarpeeksi. Kepit olivat joka kerta täydelliset samoin kuin rengas!!! Vaikka juoksin sivussa, niin silti se teki renkaat juuri sieltä, mistä pitikin! Kaiken kaikkiaan kivasti haastava rata, josta tuli hyvä mieli molemmille! Lisäksi oli kiva nähdä oman treeniryhmän ulkopuolisia agittajia ja nähdä itselle uusien koirien suorituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti