lauantai 5. lokakuuta 2013

Pentupäivitys

Meillä on tänään ihan oikea vapaapäivä! Mä en meinaa pystyä ymmärtämään moista olleskaan! Tällä viikolla on aikalailla joka ilta ollut jotain ja viime lauantaina oli työpäivä. En oo kans saanut nukuttua aamulla niin pitkään kuin haluaisin sitten pennun saapumisen. Otinkin missiokseni saada edes hieman maksettua univelkaani takaisin. Illalla mentiin ennen yhtätoista nukkumaan, pentu nukkui hienosti seitsemään, jolloin pissatin sen ja Fero kävi samalla takapihalla olemassa tuottelias kakkaaja. Pentu hoiti hienosti asiansa ulos, tosin näin sen kykkivän asioillaan, mutta se ei nähtävästi malttanut olla erossa musta tarpeeksi pitkään. Luulin sen olleen valmis, kun se keta luokse juoksi ja otin pojat sisään. Sillä aikaa kun ite kävin vessan puolella, niin pentu olikin kakkinut nurkkaan. Mielenkiintoista. Noh, siivosin jäljet ja suunnistin takaisin nukkumaan. Pentu ei aluksi ollut valmis jatkamaan uniaan ja hieman protestoi, mutta rauhottui aika nopsaan. Fero ja Eddie sen puoleen tsippailivat ympäriinsä ja Fero kävi monta kertaa tarkistamassa, josko mä kuitenkin nousisin. Lopulta torkuin kuitenkin suht onnistuneesti melkein puolkymppiin asti ja olo oli mitä levennein :)

Suuntasimme herättyäni ulkoilemaan viereiseen metsään. Eddiekin pääsi välillä kokeilemaan ilman hihnaa liikkumista ja aluksi meni hyvin. Se juoksi ja loikki ja hepuloi, mutta muisti aina välillä vilkaista, missä mä olin ja tuli hienosti viittoilusta takasin. Välimatka kasvo kuitenkin koko ajan vilkaisujen välillä ja kun muitakin ihmisiä sekä koiria oltiin jo nähty, niin joutui pikku papparainen loppu lenkiksi hihnaan. Fero pysyi tuttuun tapaan hienosti lähellä ja juoksi innokkaasti keppien perässä. Gatsby seurasi milloin ketäkin meistä ja yritti anastaa Ferolta kepit :) Fero ei kuitenkaan oikein vielä tajua, että pennun kanssa vois ihan hyvin leikkiä. Sen sijaan Fero juoksee huolestuneen näkösenä karkuun. Noh, Ferollahan usein kestää uusien asioiden tajuaminen hetken jos toisenkin, joten en ole huolissani :)

Gatsbyllä on ollu aika tapahtumarikkaat pari päivää, joten tänään se on ollutkin suht ruahallinen. Hienosti jaksaa osallistua lenkkeilyyn ja koulutukseen, mutta nukkuu myös melko paljon (toisin kun pennut yleensä :D) Torstaina käytiin suunnistamassa pelastuskoirailun sijaan. Se tarkoitti emännälle melko rankkaa parituntista. Joku kun on päästänyt mut aika huonoon kuntoon ja rastiti olivat maastossa, jossa pääsi kiipeemään loputtomilta tuntuvia mäkiä reippaan parin kanssa. Gatsby jaksoi hienosti riekkua suunnistuskaverini vuoden ikäisen tolleri-neitosen kanssa, mutta yllättäen jouduin sitä pariin otteeseen myös kantamaan. Kun itsellä on tuota painoa "hieman" liikaa ja siihen lisää velton yli seitsemänkiloisen pennun, niin ylämäet alko ottaan vielä vähän enemmän koville. Mukana pysyttiin silti eikä paikat tulleet edes kipeiksi. Pimeässä suunnistaminen oli kyllä silti aika jännää puuhaa ja olin onnellinen taitavasta parista! 

Eilen olikin sitten pentutreffit Devin (Ardiente Mata Pumas) kanssa. Hienosti pennut riekkuivat ja Tuuli otti aivan ihania kuvia! On se kiva kun on pennulle melkein ikäistään seuraa ja omistajalle vertaistukea tarjolla näin lähellä! Iso kiitos vielä Tuulille ja Deville! 

Hippaa! (Kuva Tuuli Oksalahti)

Syön sun korvas!  (Kuva Tuuli Oksalahti)

Keppi oli kiva juttu!  (Kuva Tuuli Oksalahti)

Ja tän pikku kuusen juurella molemmat kävi aina itsekseen lepäilemässä. Tiedä häntä, mitä pentuhuokutetta sen juureen oli joku käynyt suihimassa..  (Kuva Tuuli Oksalahti)

Ja lopuksi pienet väsähtivät ja Gatsby esitteli kettumaista puoltaan :D  (Kuva Tuuli Oksalahti)

Pennun purukalusto  (Kuva Tuuli Oksalahti)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti