perjantai 11. lokakuuta 2013

Pieni treeniholistin alku

Eilen käytiin Gatsbyn kanssa hienolla menestyksellä taas pelastuskoiratreeneissä. Pikkuinen selvästi tajusi idea, eli hakeutui itse jopa hiljaisten maalimiesten luo nameille. Rohkea pentu, kun hämärtyvässä metsässä painatti ihmiseltä toiselle! Pieni valkoinen hänäänpää vaan huimasti vipottaen :D Gatsby sai tehokkaasti riehuttua ja syötyä itsensä varmaan aika täyteen eli onnistuneet syömingit oli! :D Paitsi että villakoirapennun chicken sandwich spessu herkut ei Gatsbylle kelvanneetkaan! Aivan uskomatonta, että löydettiin ruoka, mitä se ei halunnut syödä! Tarjosin tilalle omaa nappulaa, joka meni alas kuin rasvattu. Opinpahan taas pennustani jotain uutta! Löysin myös leikkiessä sen kanssa Gatsbyn urina nappulan. Eli sen vetäessä lelua, jos sitä silittää/koskee suupieleen niin johan aletaan ur rur rurrata :)

Tänään käytiin ekoissa tottelevaisuus treeneissä. Oltiin ainoa pentu, mutta muuten oli monen tasoista tekijää. Ja myös äänekästä sellaista! Mutta Gatsby ei enää ota itseensä muiden haukuista ja hienosti keskittyi muhun metakasta huolimatta! En olis paljoa voinut tyytyväisempi pentuseen olla! Se nöötti kontaktia hienosti tarjoten sivulla, otettiin pientä seuraamispätkää (ihan askel pari) ja Gatsby hienosti laski peppunsa perusasentoon pysähdyttäessä. Maassakin se pysyi namitellen melko hyvin. Pari kertaa muiden tekemiset kuitenkin tässä liikkeessä häiritsi niin, että se nousi. Pystyin silti koko ajan kasvattamaan palkkaamisväliä (jopa useaan sekunttiin siis). Siksakkasimme myös piirissä olevien muiden koirien läpi ja pentu kulki mahtavasti mukana! Myös ilkeä Sanna piti pentua pannasta, kun juoksin karkuun ja saimme tehtyä kaksi ERITTÄIN innostunutta luoksetuloa! Gatsby innostui lisäksi hienosti leikkimään kanssani. Emme jatkaneet ihan koko tuntia vaan vetäydyimme kentän laidalle hieman rauhoittumaan. Mikä olikin hieman haastavempaa, sillä pentu tarjosi koko ajan kontaktia tai riuhui vuoden ikäisen tervu belgialaisen kanssa :) 

Laitoin loppuminuuteiksi pennun autoon, mutta otin sen vielä esiin, kun paikalle saapui ranskanbulldoggi. Sellaista otusta ei meinaan olla vielä nähtykään ja omistaja lupasi koiransa malliesimerkiksi ryttyturpasista kavereista. Aluksi Gatsby olikin bulldoggimaisesti lyllertävästä mustasta otuksesta hieman hämillään, mutta pian olisi jo leikki kelvannut tämänkin uuden kaverin kanssa! Kaiken kaikkiaan aivan uskomattoman reipas ja keskittymiskykyinen kaveri mulla oli treeneissä tänään mukana! Se sai vaikka keneltä kehuja eikä todellakaan suotta! <3

Huomenna teemme treenailun hattutempun ja painelemme pelastamaan varikolle! Jännää! Ilmotin meidät myös pentukurssille, joka alkaa vajaan kahden viikon päästä. Olen siis tekemässä koirastani nopeaa vauhtia hullua himotreenaajaa... ;) Tänään tuli myös 12 viikkoa täyteen. Mun pentu on kohta jo ihan iso! Mä en ala!

Loppukevennyksenä Jennyn ottama kuva pienestä menijästä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti