perjantai 27. joulukuuta 2013

Jouluilua

Vietimme joulua vanhempieni luona ja samalla ehti nähdä vähän vanhoja kavereitakin. Kävimme Gatsbyn kanssa hyvän ystäväiseni Martan luona ja sain apua rakennekuvan ottamiseen. Hieman oli haastavaa näin kaksinkin, kun pentu on aika vikkelä ja tuppasi katsomaan silmiin, joka näytti hieman luonnottomalta kuvissa. Jotain saimme silti aikaan ja mittasimmekin yhdessä pennun korkeutta:

Gatsby n. 5 kuukautta, 48 cm ja 12,7 kiloa.
Gatsby viihtyi hyvin Väinö-russelin lelulaatikon turvin. Sieltä löytyi esim nami luu, joka katosi illan aikana pennnun massuun. Illalla kotiinlähtöä tehdessämme tapasimme ulkona Martan kihlatun jolle naapurin koira haukkui. Pentu päätti, että toisen koiran varotus oli aiheellinen ja alkoi myös itse haukkumaan pelottavalle miehelle (jonka oli kyllä tavannut ennnenkin). Minuutin verran sitä sai houkutella luokse, minä pelottavan miehen vieresä kyykyssä ja möröllä namit kädessä. Lopulta Gatsby rohkaistui, nappasi namit ja tajusi miehen olevankin aivan yhtä ihana kuin kaikki muutkin maailman ihmiset! Yritti jopa pusuttaa omaan tuttuun tapaansa :) Lyhyen kotimatkan Gatsby oli kuitenkin jotenkin hieman epävarman oloinen ja pysähteli tuijottelemaan epäilytäviä asioita. En tiedä, mikä sillä oli, mutta ei ollut ihan oma itsensä. Seuraavana päivänä se oli taas ihan normaali. Se ei kyllä ollut oikein ehtinyt nukkua missään välissä, kun oli niin kovasti menossa mukana koko ajan, että tiedä häntä josko silläkin olisi ollut osuutta asiaan.

Jouluaattona lenkkeiltiin mulle ja papoille oikein tutussa ympäristössä, mutta en muista koska viimeksi jouluna olisi ollut näin masentavan rumaa... Lunta tuli ikävä, tosin koirien menoa se ei haitannut. Kaikki saivat nauttia vapaanalenkkeilystä, tosin Eddie lähinnä seurasi mua (tai oikeastaan mun namitaskua) mutta kyllä sekin taisi muutaman jouksuaskeleen jossakin välissä ottaa. 

 

Kaikenkaikkiaan oli oikein kiva joulu, koirien ja lasten kanssa meni yllättävän hyvin vaikka lapsia hieman innokas pentu jännittikin. Lahjojakin tuli, erityisen tarpeeseen saimme Gatsbyn kasvattajalta hänen tekemänsä uuden pannan, joka onkin saanut monia kehuja ihan syystäkin :) Saimme myös söpön kuvan piskuisesta Gatsbystä, joka pääsee varmasti seinälle sekä itsetehdyn narulelun, joka on ollut pennun mieleen. Kiitos vielä kerran siis Lauralle

Tulimme eilen takaisin kotiin ja koirat lähinnä havahtuivat syömään ja ulkoilemaan takapihalle. Kaikki olivat joulusta varsin uupuneita :) Tänään Gatsbyllä silti riitti energiaa porhaltaa reilut 1,5 tuntia naapuriin muuttaneen samanikäisen newfounlandinkoiranpennun kanssa. Trippi ei pysynyt itseään ketterämmän kaverin perässä, mutta kuten Gatsbykin huomasi pian, nöffillä oli jonkunlainen etulyöntiasema pentujen painiessa :D Hienosti pojilla meni kokoerosta huolimatta. Päivä oli synkkä ja koirat liian nopeita eli kuvia ei ikävä kyllä ole tarjolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti