maanantai 3. maaliskuuta 2014

Muistoja lomasta

Tänään kutsuivat taas työt ja Gatsby oli ekaa kertaa ihan koko päivän yksin eli naapurit eivät käyneet koiria moikkaamassa. Lehdelle oli tullut pissat ja portti oli kärsinyt ihan kunnolla pienten hampaiden sitä tutkiessa. Se oli myös löytänyt tussin jostakin ja pureskellut onnellisesti sitä sekä altaaseen unohtamaani tiskiharjaa. Muuten taisi mennä ihan mukavasti, luulisin. 

Kaksi ruttua ja Fero ♥
Loman viimeisen viikonlopun vietimme koirien kanssa sukuloiden eli vietimme muutaman yön vanhempieni luona. Minä mennä liehutin ties missä ja vanhukset katselivat koirien perään. Gatsby oli ollut oikein kiltisti ja sisäsiististi. Jopa äitini oli sen kanssa intoutunut leikkimään! Gatsby oli myös kuulemma hienosti hyväksynyt äitiniä päätöksen lopettaa lelulla leikkimisen, mistä olen oikein tyytyväinen myös! Yhtenä iltana kotiin saapuessani sain kunnon vahtihaukut pentulaiselta, sillä se ei minua heti tunnistanut. Kun se lopetti huutamisensa hetkeksi, niin Gatsby kuuli ääneni ja voi sitä ilon sekä helpotuksen määrää kun mörkö olikin tuttu! Gatsby hyppii hyvin vähän päälleni enää mutta nyt se ei pystynyt lopettamaan loikkimistaan :) 

Tarkka poika!
Lenkkeilimme minulle erittäin tutuissa maastoissa pellolla, joka oli yöpakkasten jälkeen ihanasti jäässä, joten koirat pysyivät puhtaana. Eddiekin pääsi lenkkeilemään pääosin vapaana ja hienosti laumani ohitti muutaman toisen koirakon (jotka eivät tosin olleet ihan lähellä). Ainoa ongelma oli, kun bordercollien omistaja päästi oman koiransa uudestaan vapaaksi ja koira lähti täysiä juoksemaan meistä poispäin. Gatsbyssä heräsi jonkinlainen saalisvietti ja se ampaisi perään! Hienosti se tosin teki uukkarin sitä kutsuessani, mutta vilkuili pariin otteeseen vielä juoksevaa koiraa. Sama meinasi tapahtua pellolla kirmailevien sileäkarvaistennoutajien kanssa, mutta loistavasti pieni totteli "ohi" käskyäni houkutuksesta huolimatta. Ikäväkä kyllä Fero ei sen sijaan kuunnellut "ei ota" kommenttejani vaan ehti ahmimaan itsensä täyteen hevosenlantaa ja erinäisten metsäneläinten kasoja. Ilokseni sainkin sitten siivota autoni perästä ison herran tuotoksia... Olimme päässeet kotiin ja aloin tyhjentämään autoa. Ihmettelin autolle palatessani, että kylläpä siellä haisee. Takaa löytyi syyllinen joka sitten oli vielä kyennyt tallomaan sekä istumaan omassa läjässään. Eddiekin oli saanut osansa, joten molemmat joutivat pesulle. Onneksi suurin osa kakasta oli takatilaa suojaavalla muovilla, mutta pääsin pesemään sitä myös kotin seinistä. Luulin saaneeni kaikki, mutta tänään auto haisi edelleen vaikka olin jättänyt hieman ikkunoitakin raolleen. Tutkin perää ja huomasin luukun olevan kohtalaisen rusehtava... Joku oli siihen ehtinyt kakkapyllyään nojailla... Voi miten iloinen olenkaan omistaessani Feron kaltaisen kultakimpaleen! 

Gatsby sai taas nukkua vapaana ja hyvin menikin. Eddie komensi kolmen aikaa ulos ja Gatsby kävi samalla. Tämän jälkeen sain nukkua ihan rauhassa kellonsoittoon saakka. Taitaa päästä pentunen kokeilemaan samaa tänäkin yönä. 


Mitä Eddie edellä...
Sunnuntai ei ollut se kirkkain päivä.

...sitä Gatsby perässä!
Tai ainakin sinne päin...

Tänään olen myös taas ottanut kontaktitreeniä. Gatsby tuijottaa ja seuraa vasenta kättäni seuratessa, joten tnbään kyseinen raaja tungettiin selkäni taakse. Alkuun Gatsby tarjosikin taakseni istumista, mutta hakiessaan kontaktia tajusi, että näki vain takaraivoni. Hyvin se haki oikeaa paikkaa ja palkkasin sitä lähinnä oikealla kädelläni ja vain sen ollessa kontaktissa. Teimme lähinnä paikallaan pyörimistä ja askeleen parin seuruu pätkiä. Tästä se lähtee! Ehkä... Kokeili myös saada eteen tuloista tiiviimmät ja muutaman kerran ihan onnistuinkin. Kyllä sekin tästä vielä! Kai...

Torstaina ehdimme ennen sukuloimaan lähtöä käymään treeneissä. Ilmaisu meni mukavasti, tosin oli piemeää ja liukasta, joten omistaja ei ihan nauttinut... Gatsby on tehnyt nyt aika kauan lähes samaa treeniä, joten ensi kerralla kokeilemme kuulemma ihan kunnolla pidemmällä välillä. Pääsen siis pinkomaan, minkä kerkiän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti