tiistai 3. kesäkuuta 2014

Fero ja Feron masu

Feron sisukset
Eläinlääkärikäynnit jatkuivat taas ja tällä kertaa Fero kopeloitiin kunnolla. Viimeksi kun lääkärissä kävimem olin hieman näreissäni siitä, ettei lääkäri halunnut pyynnöistäni huolimatta oikeastaan koiraan koskea. Nyt tehtiin perus terveystarkastus ja mahaa paineltiin ja muutama arka kohta löytyikin. Fero pääsi tämän jälkeen makoilemaan röntegenissä. Kuvissa ei näkynyt mitään huolestuttavaa, paitsi melkoisen paljon ilmaa. Vatsalaukun kohdalla oli joku pieni juttu, josta lääkäri aikoo kysyä vielä toisen mielipiteen ja soittelee, jos se onkin jotain. Lisäksi viimeisen selkä/lannenikaman (ennen häntää) kohdalla oli alkavaa muutosta. Sanoihan lääkäri muutoksen nimenkin, muttei se jäänyt päähäni. Tästä varmaan kuitenkin johtuivat Feron viime kesän selän kipuilut normaalia suuremman rasituksen jälkeen. Ei se kyllä ole enää kovinkaan villisti liikkunut, mutta hypyt yms. on nyt pysyvästi poissa kuvioista. Hyvä tietää varoa vähän sekä pitää silmällä tuota kipuilua. Toivottavasti vaiva ei pahene ainakaan nopiaan. En tiedä johtuuko tämä sen lättänistä etutassuista ja niiden takia oudosta liikkumisesta (ja muutenkin selän notkahtamisesta) vai olisiko vaiva tullut normaalaillakin tassuilla. 

Ferosta otettiin lisää verta ja siitä testataan nyt haiman toimintaa, B12 vitamiinia sekä folaatti pitousuus. Tylosiinia saatiin taas kuuri, kun se viimeksi helpotti ja ripulilääke jatkuu samoin. Soitin vielä tänään perään, sillä Ferolla tuli hieman verta ulosteen mukana. Nyt seurataan sitä ja jos verentulo jatkuu niin soitan sitten huomenna uudestaan. Ruuaksi se saa vain kanaa ja riisiä, joiden mukana annoin aikaisemmin raejuustoa tai piimää, mutta lääkäri oli tällä kertaa maitotuotteita vastaan. Kanariisillä siis etiäpäin.

Ferohan syö ja juo hyvin ja on muutenkin ihan normaali. Lenkille lähtee mielellään ja on mukana touhuissa. Lisäksi se käyttäytyi todella hienosti eläinlääkärissä ja antoi käännellä ja väännellä itseään upeasti! Laskua odotellessamme se tosin purki stressiään haukahtamalla liian lähelle tulleelle miehelle, joka kai yritti sitä vähän silittääkin? Itse keskityin ohjeiden kuuntelemiseen enkä miestä ollut huomannut. Stressaantunuthan tuo oli, mutta ihan kuitenkin pysttyi toimimaan ja ynisikin jopa toiveikkaana pienen koiran perään, josko sen kanssa olis sannut leikit aikaiseksi :) Reipas pikku potilas ♥ 

2 kommenttia:

  1. Ferolle paljon rapsutuksia ja pikaista parantumista! Kesä tulee ja kaikkee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan, että jotais fiksua keksittäis sen masun suhteen pian.

      Kesähän on jo täällä!

      Poista