sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt...

Kyseinen rallatus on soinut päässäni sopivasti koko viikon. Metsässähän me yleensä koirien kanssa suurin osa ajasta vietetäänkin :) Torstaina suuntasin urhoollisesti autonnokan kohti pelastuskoiratreenejä hieman masentavasta kelistä huolimatta. Sade olisi kyllä voinut olla paljon pahempikin joten valitus sikseen! Parisen tuntia saimme aikaa menemään ihan neljän koirankin voimin, mutta kaikki tosin saivat kaksi kierrosta treeniä. Gatsby irtosi kivasti tuttuun tapaan maalimiehille, ryykäsi heidät, tuli ihan ivasti luokseja haukahti, mutta into loppui siihen, kun maalimiehelle olisi pitänyt lähteäkin uudestaan. "Näytä" sana on siis varmaan hieman hakusessa. Pitäisi opettaa Käpyläiselle, että se on se sana, mitä sen tuleekin odottaa, sillä se tarkoittaa palkkaa. Täytyy katsoa myös, että pitäisikö palkkaa parantaa? Olisiko lekki kuitenkin parempi? Viimeksikin oli kinkkua rasiassa eli aika kovan luokan namit. Katsellaan.

Hollolan Baywatch (Kuva Minna Karjalainen)

Tänään saimme vieraita kun Minna ja Gatsbyn velipuoli Nova pistäytyivät visiitille. Naapurusto kaikasi, kun Gatsby huusi veljensä perään, kun ne eivät heti vapaaksi päässeet. Se ei ole vielä kenenkään muun perään ihan noin intensiivisesti kiljunut. Pentu ryykäsi isoveikan kimppuun, josta sai hieman palautetta Novalta ja siitä eteenpäin Gatsby jaksoi ainakin useita sekuntteja olla hieman kiltimmin... Pojat rymistivät menemään metsässä ja uivat kilpaa keppien perään. Kepistä meinasi tulla hieman riitaa, mutta pari valikoivaa sanaa omistajilta rauhoitti tilanteen. Gatsby yritti taas kerran surffata Novalla, mutta jätti toisen onneksi käskystäni rauhaan. Lenkki kesti puolisentoista tuntia ja jos se olisi ollut viisi minuuttia lyhyempi, niin kaikki olisi ollut mitä loistavimmin. Kuitenkin molemmat alkoivat olla melko väsyneitä ja Nova kun yritti piehtaroida sammalmättäällä, niin Gatsby hyökkäsi sen kimppuun (Gatsby ei ymmärrä kierimistä vieläkään...) Novalla meni tässä vaiheessa hermo ja niinpä loppu matka taitettiin hieman rauhallisemmin hihnoihin kytkettyinä. Kenellekään ei sattunut mitään, ihan ärinäksi jäi eikä tainnut jäädä kellekään mitään hampaan koloonkaan. Ensi kerralla hieman lyhyempi setti ettei tule yliväsymystä ja täytellisesti tulee menemään :) 

Nova ei edes namppaa sannut kun veli vei kaikki! (Kuva Minna Karjalainen)
Minnalle iso kiitos taas aivan mahtavista kuvista, joita tämä postaus on pullollaan! Kuvaaminen on vaarallista puuhaa, kun minun pieni pusuotukseni tuppaa haluta tutustua kameraan ihan lähietäisyydeltä. Ei paljoa Minna uskaltanut kumarrella kun jo oli sininen salama paikalla pomppuinensa. Gatsby on tästä ei sitten yhtään pahoillaan :) Muuten oli kiva huomata taas noidan poikien samankaltaisuuksia. Niillä selvästi meni leikit yksiin vaikka gatsbyn mielestä ei aina leikitty tarpeeksi (jolloin se haukkui ihan Novan korvan vieressä vaativasti), molemmilla on melkoisen kettuuntuneen kuuloinen takaa-ajo haukku ja molemmat on ihan super söpiksiä tietenkin! :D Lenkin teema oli muutenkin "sitä mitä Nova edellä niin Gatsby perässä". Nova ei voinut edes kivelle kiivetä ilman että perspärpänen oli sinne myös änkeämässä. Ei ole helppoa olla pentusen sankari :D

Toivottavasti Novalla on edes jokunen niskavilla vielä tallella! (Kuva Minna Karjalainen)
Feron masu ei nyt vaan toimi toivotusti. Sillä on vähän väliä masu löysällä eikä lihotus siis oikein tuppaa onnistumaan. Alan olemaan sen verta huolissani, että aion varata sille ajan eläinlääkäriin. Jos ne vaikka suostuisivat rokottamaan Eddienkin samalla, kun se Jari Ahon kommenteista huolimatta päätti elää yli kolme vuotta. Lempieläinlääkärini ikinä meinaan ihan pokalla kommentoi käyttäessäni Eddien siellä 11-vuotis rokotuksissa, että "kun nämä on nykyään kolme vuotta voimassa, niin ette sitten enää tarvikaan uusia". Eddie oli oikeasti silloin vielä aivan mahti kunnossakin varsinkin ikäisekseen. Närkästyin tästä aivan turhasta kommentista, jonka tarkoitusta en vieläkään pysty ymmärtämään (olisiko minulle pitäny tulla hyvä mieli siitä, että koirani varmaan tajuaisi kuolla ennen kuin rokotuksia pitäisi taas hankkia näin säästäen minulta selvää rahaa?) Siihen sitten vain tokaisin, että "olemme Eddien kanssa tehneet sopimuksen ettei se kuole koskaan." Tästä hyvästä minua katsottiin kuin idiootti ja lääkäri tokaisi, että "jollei koirien taivasta ole olemassa, niin kyllä se tuosta kuolee". Kiitos tästäkin. Saimme vielä maksamisen jälkeen kettuilevan hymyn ja vilkutuksen kera toivotukset "kolmelle viimeiselle vuodelle". Arvaa kävimmekö kyseisellä lekurilla tämän jälkeen? 

 
Poseeraamiskuvissa on omat haasteensa... (Kuva Minna Karjalainen)

...mutta lopussa kiitos seisoo, tai no siis istuu. (Kuva Minna Karjalainen)

Gatsbyn paljon parantunut uimatekniikka! Tadaa! (Kuva Minna Karjalainen)

Vauhdin hurmaa (Kuva Minna Karjalainen)


4 kommenttia:

  1. Ai siitäkö se viiminen rähäkkä lähti! Mulla meni ihan ohi, mitä ihmettä siinä oikein tapahtui :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siltä se musta ainakin näytti. Sitten pieni ärsyke ei antanut edes nousta rauhassa ja jäi vielä siihen hääräämään. Ei oikein osannut lukea tilannetta pieni ikiliikuskelijani ;)

      Poista
  2. Hirveä eläinlääkäri teillä ollut! Ihme tyyppejä ne päästää asiakkaiden kanssa tekemisiin. Mä veisin Eddien sinne ihan piruuttani ilkkumaan, että väärässä olit :D Mä vein kerran mun ensimmäisen koiran Pimpulan eläinlääkäriin kun se käyttäytyi oudosti. Eläinlääkäri totesi vaan, että teillä on johtajuusongelma ja et saa jatkossa päästää koiraa sohvalle tai sänkyyn. Olin vähän kysymysmerkkinä ja vein Pimpulan toiselle lääkärille. Sillä oli todella kipeä korvatulehdus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos Joensuuhun ei olisi niin pitkä matka, niin tasan veisinkin Eddien vähintään pissimään herran autonrenkaille ;)

      Aika hyvin jos korvatulehdus ei löydy perustutkinnassa! Menitte sinnekin varmaan uudestaan? ;)

      Poista