torstai 15. toukokuuta 2014

Mitä muutakaan ihminen tekisi kahdelta yöllä kuin pesisi kakkaa matosta?

Maanantaina oli taas rallyn vuoro ja tälläinen oli rata:


Kivasti sujui ja Gatsby sai taas kehuja esim hienosta pikku peppunsa pyörittelystä. Alkuun se otti pahasti häriötä vieressä omistajansa kanssa leikkivästä toisesta koirasta, mutta kun pääsi hommaan sisään, niin hienosti meni. Sain vinkiksi aktivoida sen työmoodiin tekemällä vähän aikaa ennen omaa vuoroa yksittäisiä liikkeitä. Nuorukainen kun lähtee kivasti tekemiseen mukaan kunhan vaan tehdään kunnolla :) 

Olen nyt hieman salaa haaveillut josko lähtisimme Gatsbyn kanssa jossakin vaiheessa kisojakin koittamaan. Kysäisin ohjaajamme mielipidettä asiasta ja saimme potkun peppuun, että sinne vaan! Mietin vähän sitä palkkaamattomuutta ja ohjaajamme sanoi Gatsbyn palkkautuvan selvästi kehuistani erityisesti kun kehun sitä kunnolla jostakin minkä se teki juuri mahtavasti. Ongelmaa ei siis pitäisis ehtiä syntymään radan aikana. Nytkin olen jo vähemtänyt namien antoa eikä niitä joka kyltillä suuhun tipukaan. 

Kun sunnuntaina uskalsin lenkillä Minnalle kilpailuhaaveeni paljastaa, sanoi hän nähneensä niitä vähän vähemmän onnistuneitakin rallyttajia alokkaassa että eiköhän mekin kehdattais :D Näiden kannustavien sanojen saattelemana ajattelin, että varmaan kesäkuun lopulla suunnattaisiin Lempäälään kokeilemaan. Jännittää vasta nyt! Kuulemma joku möllikin olisi nyt parin/kolmen viikon päästä Lahdessa eli ehkä käytäisiin siellä harjoittelemassa ensin sitä kisaamista. Kahtellaan!

Torstait ovat aina täynnä toiveikasta pelastamista. Tosin meidän meno on ottanut aikamoista takapakkia. Ennen Gatsby etsi, ilmaisi sekä sahasi hienosti. Edelleen se käy ryykäämässä eli siis etsimässä, tulee aika ok luo, haukahtaa pyynnöstä ja sitten homma hieman leviääkin. Tänään se tosin haihatteli heinää syöden hajujen perässä. Minua lohduteltiin, että kaikilla tulee takapakkia aina joskus ja Käpyliini alkaa olla juuri siinä hieman haastavemmassa iässä. Eiköhän se vielä tästä... Lopuksi päästiin taas belgien sekä Hurma-hollantilaisen kanssa lopuksi riehumaan sekä uimaan! Se ainakin sujui :)

Hurma, Gatsby, Jedi ja Wictor
Fero pääsi pyörähtämään eläinlääkärissä masunsa takia. Olin hieman pettynyt siihen, ettei lääkäri edes tunustellut sitä tai ollut oikein kiinnostunut tarjoamastani ehkä olennaisesta taustatiedosta. Tuntui, että hoitasuunnitelma oli tehty jo ennen kuin edes astuimme klinikan ovista sisään. Hoffilaista tökättiin neulalla ja siitä otettiin verta. Tämän jälkeen jäin odottelemaan tuloksia ja vein Feron pois stressaamasta autoon. Siellä se sitten olikin nuollut tassunsa pitkästä aikaa rikki. Pänni jokseenkin! Se on saanut kuitenkin nyt olla työpäivänikin ilman tötsää, joten kakalta tuntuu nyt just kesän kynnykellä tunkea muovisuppilo sen päähän hiostamaan. Verikokeessa ei näkynyt mitään ja Fero sai suolistoantibiootit joita se popsii nyt kymmenen päivää. Kävin vielä punnaamassa sen ja ei ihmekään, että se näyttää laihalta! Koko koira painoi 28 kiloa! Se on järkyttävän vähän! Puolisen vuotta sitten kun se kävi hammaskiven poistossa, niin silloin se painoi 33 kiloa, mikä oli mielestäni vähän. Tämän jälkeen aloin antamaan sille enemmän ruokaa ja silti se on vaan laihtunut ja nyt kuukauden pari vaan kakkinut. Asiaan palataan lääkekuurin loputtua, tosin lääkäristä ei oikein saanut irti, että mitä tehdään jollei lääkkeet auta...

Meillä on myös tapahtunut sellainen iso muutos, että Gatsby on nyt saanut olla vapaasti koko kämpässä työpäivieni ajan. Rauhallista on ollut eikä sitä normaalia "sääääää ooooot kooootoooonaaaaa!!!" huutokiljuntaa kuulu enää ovea avatessa, kun toinen ei olekaan portin takana teljettynä. Hieman jännitin, kun tuo on tuhonnut niin saunanovea kuin lavuaarin putkenkin yksinolohuoneessaan vaikka olen jättänyt luita ja herkuilla täytettyjä aktivointileluja kaveriksi. Nyt niitä ei voi jättää Feron takia. Mitään luvatonta ei tästäkään huolimatta ole pureskeltu ja minä olen pysnyt näin onnellisena :)

2 kommenttia:

  1. Tänne Lempäälään? Jos tuutte meillepäin kisaamaan niin me tullaan ehdottamasti kannustamaan! Voidaan heittää joku lenkkikin jos ehdit :D

    VastaaPoista