sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Rallya ja ilmaisua

Pelastuskoirapuuha on ollut pakkasten takia aina välillä peruttu tai olen ollut viikonloppuna muissa maisemissa. Torstaina pakkanen ei  kuitenkaan vajonnut ihan -15 asteeseen eli treeneihin päästiin. Ohjelmana Gatsbyn kanssa oli ilmaisun opettelua "jo" toistamiseen. Se sai tehdä kolme eri kertaa, mikä oli oikein kiva, koska kerralla tehtiin melko lyhyet, mutta tehokkaat treenit. Gatsby siis näki pienen matkan päässä kyykistelevän maaliukkelin, jolle lähetin sen juosten itse perässä. Ensinnäkin on pakko kehua, kuinka upeasti pentu toimi ilman hihnaa! Sillä oli kauhia hinku maalimiehelle, mutta istui tärisevän ja vingahtelevan tatin lailla sivullani yhdestä käskystä! Heti kun se malttoi hetken olla hiljaa ja katsoi minuun niin sai lähtöluvan. Maalimies saikin osakseen kaiken sen patoutuneen innon eli Gatsby varsinkin aluksi hyppi ja pusutteli aikas tehokkaasti. Se onneksi muisti aika nopiaan, että sen piti minuun katsoa namia saadakseen. Aloimme jopa vaatia enemmän eli pelkkä katse maalimiehen sylistä ei riittänyt vaan pennun oli otettava edes puolikas askel minua kohti. Itse siis jäin ehkä reilun metrin päähän uhristamme. Hienosti pieni hiffasi idean ja kerran se jopa juoksi melkein luokse! Voi sitä kehujen määrää! Tästä tietenkin ahnehdin vielä toisen nappisuorituksen toivossa vielä yhden (kun yhteen kertaan oli namejakin vielä jäljellä) ja niinhän kävi kuin ahneelle aina... Gatsby ei lähtenytkään maalimiehelle! Osittain varmaan johtuu siitä, että toinen koirakko oli meidät juuri ohittanut ja olin joutunut pentusta namittelemaan, jolloin se jäikin vaan tekeen hommia mun kanssa... Loppui siis hieman surullisesti, mutta kehitystäkin oli jo havaittavissa! Se on aina se ihminen joka pilaa kaiken, kun koira osoittaa taitonsa! :)

Ja sit nukuttaa!
Rally-tokoa on viime päivityksen jälkeen ehtinyt olla jo kaksi kertaa. Ensimmäisellä näistä meidän eteen oli levitettynä mestaruusluokan rata. Eihän siinä muuten mitään, mutta yksi liike oli aivan vieras eli koiran pitää tulla eteen seisomaan ja sitten peruuttaa kolme omaa mittaansa. Meidän ensimmäinen yritys oli lähinnä istumista... Sain sen kuitenkin hieman hilaamaan itseään haluttuun suuntaan ja muuten rata sujui hyvin! Se jätti houkutuksen (ruoka ja lelu) loistavasti rauhaan ja keskittyi täysin yhdesäs tekemiseen. Odottelua pitää harjoitella vielä, mutta kun töihin aletaan, tuolla ei ole pienintäkään halua karata kavereita katsomaan :) Vietimmekin osan odotteluajasta hieman harjoitellen ja kokeilin pentusen kanssa peruuttelua. Se hoksasi idean ja kurssin vetäjän lauka taisi hieman loksahtaa, kun seuraavalla kierroksellamme aikaisemmin vain istuskellut koira peruuttikin (joskin vinosti) halutun matkan :D Kyllä tuo ihan suhteellisen tehokas on oppimaan ;) 

Tämän viikon perjantaina harjoiteltiin erityisesti käännöksiä ja mikäs niissä :) Varsinkin vasemmalla kun tuo seuraa, niin se tekee hienosti ja tiiviisti sekä osaa käyttää myös sitä peräpäätään ihan hyvin. Oikealla seuraaminen on sitten oma juttunsa, mutta sitä onkin lähetty alusta saakka ihan erilailla tekemään kuin normiseuraamista. Opetin Gatsbyä hakemaan nimenomaan sitä oikeaa paikkaa sivulla ennen kuin otimme askeltakaan eteenpäin. Oikealla taas ollaan liikuttu heti ja sitä on myös harjoiteltu todella paljon vähemmän. Mutta kaikenkaikkiaan hienosti meni! Vetäjä sanoikin, että seuraavaksi aletaan vähentämään palkkaamista! Gatsby sai taas kehuja varsinkin tekemisinnostaan. Itsekin täytyy myöntää sen olevan aivan mahtava!

Viikonloppu on ollut koirille erittäin tylsää aikaa. Lauantaina olin suurimmanosan päivää juhlistamassa 85-vuotiasta mummuani ja tämä päivä on kulunut remppaillen. Isot pojat nukkuivat omissa oloissaan, mutta Gatsby halusi ehdottomasti osallistua kaikkeen koko ajan! Erityisesti sahaaminen ihan normaalilla käsisahalla olisi pitänyt päästä katsomaan aivan lähietäisyydeltä, mutta jostakin syystä tätäkään hauskuutta ei annettu toteuttaa. Välillä se kävi komentamassa huomiota ja lattialle jos erehtyi laskeutumaan, niin naamanpesu oli taattu! Muuten se käyttäytyi ihan hienosti :) Se on ollut ainakin toistaiseksi mukavan huoleton eli ei oikeastaan ikinä tarvi olla huolissaan vaikka se katoaakin omiaan puuhailemaan naapurihuoneeseen. Gatsby ei ole osoittanut mitään tuhovimmaa irtaimistoa kohtaan ja tykkää tulla esittelemään aarteitaan minulle. Eli kun pentu tulee häntä heiluen ja luimussa luokse, niin tiedän tarkistaa sen suun, josta sitten tänään onkin löytynyt lattialle unohdettu pahvinpala, muovikääreen pala sekä pumpulia (joku on hieman nylkenyt yhtä lelua täällä...) Nämäkin asiat se siis on lattialta mukaansa poiminut eikä yritä pöydiltä mitään varastella. Yötkin se on saanut olla tosiaan nykyään vapaana, mikä on sujunut muuten hienosti, mutta aamulla se pystyy nyt innoissaan herättelemään tekemällä ovelia hyppyjä sänkyä vasten ja lipaisemalla äkkiä jotain ennen kuin ehdin sitä edes komentaa. Ovela pieni höpsötin <3 Tai jos se yrittää herättää liian aikaisin, niin sitten se on maailman ärsyttävin kiusankappale, jota paetaan syvälle peiton alle!

Remppaaminen sai pienen uuvutettua ihan mutkalle :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti