tiistai 8. heinäkuuta 2014

Häiriötreeniä

Tänään kävimme taas vierailemassa eri rally ryhmässä kuin missä normisti treenaamme. Kuinkas sattuikaan ryhmässä treenasi myös Gatsbyn velipuoli Nova, joka on Gatsbylle yleensä aivan ylitsepääsemätön häiriötekijä. Viimeksi ollessamme samoissa pelastuskoira treeneissä emme kovinkaan mallikkaasti ohittaneet vuoroaan odottavaa Minnaa ja Novaa... Muutenkin armoton huuto on ollut Käpyläisen normaali olotila Novan perään eli olin hieman skeptinen treenien sujuvuudesta.

Mutta mitä vielä! Pieni teinini yllätti minut aivan totaalisesti! Autossa ensin huudettiin normaalia enemmän, mutta sieltä päästyä mentiin jopa Novasta ohi ihan nätisti. Nova sai jopa hengata ilman peräänhuuteluita meistä hieman kauempana. Molemmat hieman piippailivat, mutta odottamaani älymölyä ei koirastani kuitenkaan irronnut ja kohta se olikin ihan hipihiljaa ja odotti nätisti käskyn alla tai teki kanssani töitä. Radallakin hitaasti seuruussa Gatsby hieman katseli Novan leikkimisen perään, mutta piti paikkansa rinnallani ja palautti jopa kontaktin! En voi sanoin kuvailla kuinka hyvä mieli pienen super pätevyydestä itselleni tulikaan! 

Teimme radan kolmesti ja ensin palkkasin normaalisti, toisella kerralla vain muutaman kerran ja viimeisellä en kertaakaan. Uskomatonta, mutta totta, viimeinen oli meidän paras! Jotenkin itsellä hieman se rytmi kärsii välipalkkauksista ja sain pidettyä meillä hyvän vauhdin koko ajan, mikä osittain piti äpyläisenkin varpaillaan! Se hieman jätätti spiraalissa ja pujottelussa alkuun ja olin itse sitten kuulemma ruvennut sipsuttamaan koiraani odotellen. Mutta kun otin reippaita askeleita ja luotin siihen, että kyllä se sieltä tulee, niin tulihan se!

Suuntaamme tämän viikon lauantaina iltapäivällä Lempäälään meidän ensimmäisiin virallisiin rally kisoihin. Jos kisat menevät yhtään kuin treenit tänään, niin olisin aivan tohkeissani! En pelkää juurikaan, ettemmekö tulosta saisi (ellen sitten itse mokaa jotain aivan totaalisesti), mutta hieman jännittää koiran keskittymiskyvyn ylläpito varsinkin helteessä, mitä on viikonlopuksi povattu. Tiedän, että koira osaa. Se osaa todella hienosti. Nyt kun minä vain onnistun saamaan sen siitä kisoissa irti ja pääsen näyttämään tuomarille, miten hieno pieni minulla onkaan! ♥

Loppukevennys pienestä uimaristani ja sen surullisesta ilmeestö, kun ei taaskaan ollut ekana kepillä (Kuva Jenna Oinonen)

4 kommenttia:

  1. Hyvä te! Ymmärrän täysin sen voittajafiiliksen mikä siitä tulee kun voittaa Wirnistelevän häiriön (meillä Ilon, joka oli paha..) ja koira tekee vihdoin töitä vaan sinulle! Kiva päästä näkemään teidän suoritus ihan livenä! Toin toki kuvata sen sulle muistoksi jos haluat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gatsby kyllä palautti niin oman uskoni meihin tiiminä! Se oli vaan niin huippu! ♥

      Ja kyllähän voimme kuvatodisteita esityksestämme ottaa, kiitos :)

      Poista
  2. Tsemppiä kisoihin! Toivottavasti uskaltaudut myös julkistamaan sen videomateriaalin, olis nimittäin tosi kiva nähdä :) Ite kun oon rallyn parissa täysin kokematon, mutta kiinnostaisi kyllä sekä Hugon että Jipin kanssa sitä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Rohkeutta löytyi kuin löytyikin ja video on nyt ihailtavissa! Rally on kyllä aikas kivaa itseni mielestä eli jos yhtään kiinnostaa, niin kokeilemaan vaan!

      Poista