sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Hei, taas me pelastetaan!

Gatsby vietti syntymäpäiväänsä heti aamusta pelastuskoiratreeneissä. Otin peräänjuoksuina kolme maalimiestä, joista ensimmäinen palkkasi "näytä" sanan jälkeen. Hetsasin vähän ja sainkin palkaksi innokkaita kiljaisuja. Ryysääminen jäi silti melko vähälle, jopa sokerina pohjalla ollut Iris säästyi kokonaan Gatsbyn rakkaudenosoituksilta! Gatsbyllä oli hyvä draivi päällä ja se teki työnsä! Tarjosipa jopa sahausta ihan oma-aloitteisesti :) Olin sanonut ennen vuoroamme, että homma on levinnyt pahasti. Treenikaveri, joka ei meitä juurikaan ole nähnyt tokaisikin ensimmäisen maalimiehen jälkeen, että "niin mikä tässä muka oli se ongelma?" Tällä kertaa ei sitten niin mikään! Käpyliini oli oma innokas ja ihana itsensä! ♥ 

Lopuksi pyörähdimme pienen lenkin taas Jedin ja Wictorin kanssa. Gatsbyä hieman jännitti, kun on mennyt pörisemään Wictorille, joka puolestaan on pistänyt päättäväisen järkevästi pienen kukkoilijan aisoihin. Mitään rähinää sinänsä ei ole ollut, mutta pientä paimentani välillä ketuttaa saman ikäinen uros ja yrittää toveriaan välillä komennella epäonnistuneesti. Wictori kutsui kaveria leikkiin ja aina välillä Gatsby hieman innostuikin, mutta piti lähinnä kohteliasta välimatkaa kerjäten Irikseltä herkkuja. Kokeilimme vielä kierreritiläportaiden kulkemista ja Käpy oli asiasta ihan tohkeissaan. Ensin Iris vei omia koiriaan ja sitten oli teinini vuoro. Hienosti ja rohkeasti Gatsby rappuset kulki! Iris halusi vielä kerran Wictoria rappusiin, mutta Gatsby oli nyt sitä mieltä että hauska homma, Iris ja namut olivat hänen, eikä Wictorin. Pieni alkoi ärräämään, sai palautetta minulta ja rauhottui nopeaan. Loppu lenkki meni kivasti ja pojat joivat sekä lepäsivät samassa varjossa autolla rauhassa. Kyllä se tästä :)

Illemmalla vanhempani kävivät ohikulkumatkallaan ja Gatsby oli vieraista aivan tohkeissaan! Äiti sai erityisesti paljon kenguru rakkautta osakseen... Ei kerrota pienelle synttärisankarille, että vanhukset olivat lähinnä kiinnostuneet uudistuvasta keittiöstäni kuin koiristani ;) Tein iltasella hieman puutarhatöitä ja kitkin kunkkapenkkiäni. Gatsby oli tehokas apuri ja ymmärsi hommasta varmaan yhtä paljon kuin minäkin!

Höpsö uimari ♥ (Kuva Jenny Söderlund)

Tänään osallistuimme rakennusetsintään! Se oli oikein mielenkiintoista ja jännää! Käpyläinen ei ennen rakennuksissa ole etsinyt, mutta hyvin tajusi homman nimen myös sisätiloissa. Paikkana oli homeen takia suljettu koulu ja pieni teinini rällästi käytävillä ihan tohkeissaan. Ihme, että pysyi pystyssä lainkaan! Onneksi meno muuttui hieman järkevämmäksi alku touhotuksen jälkeen. Gatsby ilmaisi monia kertoja vanhoja hajuja. Ensimmäisellä kierroksella meninkin lankaan, mutta seuraavalla tiesin tarkkaan missä maalimiehet olivat ja osasin jättää turhat haukkumiset omaan arvoonsa. Hyvin koirasta kyllä huomasi milloin oli oikeasti hajun perässä. Tyyppi meinaan työskenteli silloin ihan hiljaa sekä keskittyneesti. Pääsimmepä harjoittelemaan melkein kiinni olevasta kaapistakin hakemista. Kaappi oli koven rivissä keskimmäinen ja muissa oli ovet auki. Gatsby kävi molemmissa viereisissä kaapeissa sisällä ja ihmetteli, missä se ukkeli oikein lymysi! Hienosti malttoi ja keskittyi eikä lähtenyt turhia ilmaisemaan. Avitin hieman näyttämällä kaapin rakoa ja tyyppi oli ihan täpinöissää tajuttuaan piilopaikan. Vessassa meinasi tulla ovi alas pienen änkiessä itseään alta, joten jouduin hätiin. Maalimies oli noin metrin päässä siinä vaiheessa kun jouduin ovea availemaan, mutta silti Gatsby ilmaisi maalimiehen! Uskomattoman pätevää toimintaa! ♥ Se oli enemmän kuin ansainnut loppuleikit ihanana Myy tollerin kanssa! Yllättävän hyvin Gatsby jätti tyttösen pepunkin rauhaan! Tänään poikkelista ei ole muuta kuin hehkutettavaa, niin superi se oli!

Loppuun vielä yksi kuvamuisto rally kisoista :) (Kuva Jenny Söderlund)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti