lauantai 16. elokuuta 2014

Rallyn HYLkiöt

Tänään kävimme Gatsbyn kanssa toisissa rally-toko kisoissamme ja saaliina se iki-ihana HYLsy. Gatsby innostui pujottelusta juosten niin, että se alkoi hyppiä päälleni, hamuamaan käsiäni ja lopulta jouduin pysähtymään kun edessäni pomppi 19 kiloa karvaa tiellä. Olin jostakin syystä ymmärtänyt rataantutustumisen yhteydessä tuomarin selityksestä niin, että jos juosten tehdyssä osuudessa menee jokin vikaan, niin pitää uusia koko juoksu. Näinhän siis EI pidä mennä tekemään, koska siitä sekoilusta saa HYLkäyksen palkakseen! Loppu rata meni kuitenkin edellisiä kisoja paremmin keskittyen vaikkakin haahuamista oli jälleen. Tietääkseni muut liikkeet menivät ihan hyvin, mutta kun alusta olin sen hylyn napannut, niin arvostelumem loppui siihen, mistä olen todellapettynyt. Saimme sentään lisäkommentin "iloista menoa molemmilta", joka hieman mieltä lämmitti.

Rata ei ollut erityisen vaikea, mutta osasin silti taitavasti mokailla.
Paikalla oli vanhoja treenikavereita sekä kouluttajamme. Sainkin siis heti tukea mokaani ja vinkkejä kuinka välttää juostessa koiran hyppiminen. Ohjaajamme Taru harmitteli, että olen kuulemma treeneissä osannut pitää käteni alhaalla, mutta nyt kisassa huidoin menemään. Kannattaisi aina mokailla mieluummin niissä harkoissa... Huitovat kädet sitten innosti pikkukoirani hyppimään eli muistan juosta tästä etiäpäin kädet tikkuina! Juokseminen kun on minulle niin kovin vierasta puuhaa :D

Ensimmäisissä rally-kisoissahan tuo mitattiin hädin tuskin 50 cm korkeaksi. Kun näin ihmisten riuhuvan mittatikku kourassaan, niin pyysin saada sitä lainata. Taru sitten mittasi pariin otteeseen Gatsbyn ja tulos oli 53-54 cm. Varmaan siis 53,5 cm on aika lähellä totuutta. 

Näimme myös russelit Väinön ja Vilman ja Gatsby päätti esitellä teinitaitojaan. Vapaana lenkkeillessä kuitenkin meni kivasti vaikkakin jouduin aika kovasti välillä käskemään Gatsbyn pois Vilma-pennun kimpusta, sillä sitä isompi koira jännitti. Kerran Gatsby lähenteli sitä vesilätäkössä ja pieni heitti selälleen... Vilman omistaja Martta ei ihan arvostanut koiransa värinvaihtoa.

4 kommenttia:

  1. Mä näin teidän suorituksen.:) Olihan se aika iloista menoa.:) Tuli mieleen (voin olla väärässäkin), että juostessa ei tarvitse kauheen kovaa mennä, kunhan oma ja koiran askellus selvästi muuttuu. Voisi ehkä auttaa ettei koira niin innostu jos vauhti ei muutu kovin paljoa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Meidät on nähty :D Itse olen videolla omaa juoksemistani nähnyt ja se oli mielestäni hitaan näköistä. Tiedän, ettei auta vain näyttää juoksevansa, mutta voi tosiaan olla, että olen nyt ylikompensoinut vauhtia liikaakin. Kiitos vinkistä! Kysäisen muiden mielipiteitä ensi treeneissä :)

      Poista
  2. Voi harmistus. Noh, mieluummin sitä tuollaisen hylsyn ottaa vain jostain yhdestä mokasta kun täysin penkin alle menneestä radasta. Seuraavalla kerralla menee paremmin!

    VastaaPoista
  3. Niinpä! Saimme kuitenkin muuten ihan hyvän kisakokemuksen enkä tee samaa virhettä varmaankaan toiste :D

    VastaaPoista